S. O. S. Hevederzár elromlott én meg beszorultam a lakásba?
Nem bírom kinyitni, valami ötlet??
kb 500 ft-om van a hétvégéig, szóval lakatost nem hiszem hogy tudnék hívni, pontosabban kifizetni, hacsak nem lehet hitelre:(
Most mit tegyek? Régebben sem volt jó, nem is nagyon használtuk, de tegnap gondoltam kipróbálom és sikerült bezárni...mostmeg nem bírok kijutni:((
ez panelház, a szinten még 2 lakás van, nem is tudom a szomszédok nevét sem, nemhogy a számukat, de azt tudom, hogy napközben nem szoktak itthon lenni..
rendőröket, tűzoltókat tuti nem zaklatom ilyenekkel, szerintem nekik ettől komolyabb esetekhez kell menni,
meg a házmesterbácsi szerintem kiesne az ablakból úgy nézné hova mennek:D
hát köszi az ötleteket, délelőtt még próbálkozom, ha addig nem sikerül, majd kitalálok valamit
Próbáld meg kivenni a kulcsot, belemártani olajba, azután gyorsan betolni a zárba. Várj 10 percet, majd újra mártsd bele olajba és tedd a zárba. Óvatosan mozgasd ha nem nyílik, akkor óvatosan próbáld egy fél millimétert kifelé vagy befelé tolni (enyhén feszítve) és akkor majd hátha.
Esetleg nézd meg hogy nem-e a heveder feszül. Nyomd meg az ajtót vagy húzd meg.
Aztán megnézhetnéd hogy nem ugrott-e szét a szerkezet. Nyomd meg a heveder szárait a zár irányában!
Ha egyik sem használ akkor hívd a tűzoltókat!
uramisten!!!sikerült:))
tényleg az volt a baj, amit a 10-es is írt, nem volt teljesen bezárva, és én meg ú próbáltam volna kinyitni
ezer hála és köszönet:))
13, neked is köszi
de ilyen esetben tényleg hívhatnék tűzoltót?
nem néznek hülyének?
10-es vagyok!
Éppen azt akartam írni, hogy ilyenkor a tűzoltókat "szokták" hívni, hosszú létrán, kosárral felmennek, és az ablak felől menekítik a bentlevőket.
Olvasom, hogy sikerült, örülök neki!
Légy boldog és SZABAD ember!
Persze, no meg az a tudat, hogy "be vagyok zárva", sok embernél előhoz(hat) u.n. klausztrofóbiát, amely nyomán már egyéb egészségügyi problémák is előjöhetnek. Tehát mindenképpen meg kell oldani a helyzetet.
Egyébként amikor beszélgettem erről egy tűzoltóval, azt mondta, nemcsak a jelmondatuk miatt ennyire segítőkészek, hanem:
ha van u.n. szabad-kapacitásuk, és olyasmihez hívják őket, ami egyébként nem lenne feladatuk, de ma már van arra tarifájuk, hogy azokat a melókat (utólag) mennyiért számlázzák le. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben nekik az a bevétel is bevétel, és ha az idejük engedi, miért ne tennék meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!