Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tura városról mit kell tudni,...

Tura városról mit kell tudni, ha oda szeretnék költözni?

Figyelt kérdés
Turán szeretnénk házat venni, de nem tudunk a városról semmit.Aki ismeri,segítsen. Nemzetiség stb.
2009. júl. 4. 20:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Hires a népi himzéséről.Nagyon szép és munkaigényes.Palóc település eredetileg.Gondolom,még ma is sok ott a palóc,és sokan beszélik még a helyi nyelvjárást.Eleinte biztosan lesznek olyan kifejezések,amik szokatlanok nektek.Ennyi amit,tudok Turáról.
2009. júl. 4. 20:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Mit szeretnél róla tudni? Én tudok róla sokat, ott éltem, a rokonaim is onnan származnak.
2009. júl. 5. 01:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon vallásosak is. Legalábbis szoktam látni vasárnaponként, ha arra járok, hogy a cigánysor végén a keresztnél istentiszteletet tartanak. Az emberek költözve körbeülik a keresztet, és valaki meg prédikál. (legalábbis ez látszik az útról)
2009. júl. 5. 07:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Második válaszolótól kérdezném: közbiztonság, romák . Legfőképp ezek érdekelnek.
2009. júl. 5. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:

rátapintottál a lényegre!!!!!!!!közbiztonság?????ennyi betörés a világon sincs mint itt,és az öregeket főleg kirabolják,sőt!még megisverik őket a nyugdíjért.romák??????szerinted kik miatt van ez a sok bűncselekmény????ha rendezvény van akkor is csak ők verik a nyálukat,a magyarok meg már ki sem mennek ,mert nem kíváncsiak a balhéra.26 éve ebben élek,és én szó szerint utálom turát....

van az utcánkban egy nő aki 2-3 éve költözött ide és azóta beteg,nem tudja megszokni ezt a vandalizmust...

ezek után eldöntheted,hogy akarsz-e ide jönni lakni...

2009. júl. 5. 12:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Második válaszoló vagyok: vannak romák (na nem annyi, mint Borsodban vagy Ózdon de hol nincsenek?), a közbiztonság nem nagyon jó, sajnos ez a környező településekről is elmondható és nemcsak a romák törnek be, hanem nagyon sok az ún. "trükkös csalás". De én szeretem Turát, csak annál vannak jobb helyek is a környéken, mert Tura eléggé kieső rész, van, ahonnan jobb a fővárosba a közlekedés. Ha városba akarsz költözni a környéken, esetleg egy Gödöllőhöz közelebbi települést ajánlanék...Gödöllőt annyira nem, mert az drága. Szerintem jobban jársz egy olyan településsel, amihez van közelebb picit nagyobb város, mert azért ha elmész vásárolni nem mindegy, hogy 10 percet mész vagy majd' egy órát...ami még Turáról eszembe jutott az az, hogy a lakossága szerintem viszonylag idősekből áll, észrevételem szerint kevesebb a fiatalabb, mint a legtöbb környező településen, de ez csak az én személyes megjegyzésem.
2009. júl. 5. 12:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket, nagyon hasznos volt. Így már nem foglalózzuk le a házat..... KÖSZÖNÖM!
2009. júl. 5. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!