Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem olcsóbb villannyal fűteni...

Nem olcsóbb villannyal fűteni mint gázzal?

Figyelt kérdés
2012. jún. 9. 21:06
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
#22-re válaszolj!
2012. jún. 10. 17:38
 32/40 A kérdező kommentje:
Nem firtattam, hogy neked mennyi, csak leírtam, hogy mi mennyi :D Ha meg nem nézted meg a számításomat, akkor ne is ítélkezz felette :)
2012. jún. 10. 18:48
 33/40 A kérdező kommentje:
A "rohadtul" kezdetűre? :) Mert arra az a válasz, hogy nem én vagyok 5-en, hanem az a másik valaki, aki azt írta ide, hogy ők 5-en vannak én pedig neki válaszoltam. Így OK?
2012. jún. 10. 18:50
 34/40 A kérdező kommentje:
De, ha így sem érthető, akkor: a hozzászólók közül valaki azt nyilatkozta, hogy ők öten vannak.
2012. jún. 10. 20:33
 35/40 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt ajánlom, ezzel nem fogsz rosszul járni.

2012. jún. 10. 20:53
 36/40 gomzoli ***** válasza:
100%

Ez az egész kezd engem a Hofi disznajára emlékeztetni, ami csak 10-et szült, pedig a tervben 13-at számoltak ki... Addig készültek a jelentések és számítások, míg végül a 10-ből 14 lett, jött az elégedett dícséret, meg az ígéret, hogy ami 13-on felül van, azt megehetik...

Kedves kérdező, ha amúgy is eldöntötted az összes vélemény ellenére (csak tudnám akkor minek kérdezel másokat?), hogy az 50 Ft-os áram olcsóbb a fűtésre, mint a gáz, sőt, még be is bizonyítod (...), akkor sok örömet kívánok a jövő tél során az összespórolt pénz SZÁMOLGATÁSÁBAN (ez vélhetően úgyis a kedves tevékenységeid közé tartozik).

Most már igazán sajnálnám, ha mégsem lenne igazad, mert annyira beleélted magad!

2012. jún. 10. 23:01
 37/40 A kérdező kommentje:
36 Köszönjük Emese :)
2012. jún. 11. 08:38
 38/40 anonim ***** válasza:

Ha ennyire ragaszkodsz a számokhoz, akkor számokkal törlöm le a mosolyt az arcodról.

Számoljuk energiával, így összehasonlítható:

1 m3 gáz kb. 130 Ft, ami kb. 32 MJ energia, azaz ~4,1 Ft/ MJ.

1kWh villany 32-50 Ft, ami meg 3,6 MJ, azaz 1 MJ az ~8,9 - 13,9 Ft.

Tehát:

Gáz 4,1 Ft/MJ <---> Villany min. 8,9 Ft/MJ

De keverjük bele a hatásfokot is: Ócska, szar, szétégett, koszos kazán ws. csecse olajradiátor: 70%<->99%

Gáz 5,9 Ft/MJ <---> Villany min. 9,0 Ft/MJ

Matekzsenikém!!! Akkor melyik az olcsóbb!?!?!?!?

Köszönjük Emese...

2012. jún. 11. 08:57
 39/40 anonim ***** válasza:
A normatívákkal való számolás meg csúcsra méretezésnél hasznos, a valóságot (szerencsére) nem fedi. A valóság az adott ember habitusának megfelelően a normatíva 30-100%-a, de bátran számolhatsz 50%-kal.
2012. jún. 11. 09:07
 40/40 A kérdező kommentje:

38/39

Nem mosolyogtam úgy különösebben. Nem is gondoltam azt, hogy villannyal olcsóbb fűteni, csak megkérdeztem, de azt is abban a megközelítésben, hogy egy helyiségre + fürdőszoba esetén. Amit kiszámoltam, azt nem azért számoltam ki mert matekzseninek tartanám magam, el tudom képzelni, hogy matekból itt mindenki sokkal jobb mint én, csak a témában tettem egy kis kitérőt és kiszámoltam, hogy mennyi egy háztartás havi villanyfogyasztása. Nem gondoltam, hogy ez egyeseknek ekkora problémát fog jelenteni.

Nálunk egyébként 153 Ft 1 m3 gáz télen (ill. nem a m3 árával szoroz, de az mindegy mert annyiért adja) Nyáron pedig 180 Ft. A KW ára pedig 50 Ft.

Belátom, ha drágább a villanyfűtés, nem jelentettem ki, hogy nem az. Azt viszont nem tudtam, hogy gázzal is meg lehet csinálni, hogy kevesebb helységet fűt az ember és akkor olcsóbb lesz annyival. Azt hittem, hogy az ugyanúgy megy, ég a gáz akkor is ha egyes helységekben lezárom a radiátorokat.

2012. jún. 11. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!