Nem olcsóbb villannyal fűteni mint gázzal?
led tv, de mindegy, ennyi az áramfogyasztás.
(a készülékek nem veszik fel a max teljesítményt normál működésnél.)
Nem csak szerintem,más szerint is el vagy tévedve. Csinálhatsz itt ezer számítást, de akkor is ez van
de rohadtul nem értem, hogy mindig 5 emberrel számolsz, de villannyal meg csak 1 helyiséget akarsz fűteni...
Akkor most hányadmagaddal is laksz együtt?
A vízhasználat:
Toalett 10 l/használat, átlag naponta 1 fő 4x = 40 l/ nap x 31 = 1240 l = 1,24 m3
2 fő = 2,48 m3 (5 fő 6,2 m3)
Fürdés : egy 3 perces zuhanyzás kb 30 l/fő. Napi 2 alkalom 60 l/nap x 1860 l = 1,86 m3/fő/hó (de ha valaki 5 vagy 10 percig zuhanyzik, akkor akár 2x ennyi...)
2 fő = 3,72 m3/hó
De ebben nincs benne a hajmosás, vagy kádban fürdés, ami alkalmanként 100-190 l vízfogyasztást jelenthet.
Mosogatás: kézzel napi 20-25 liter (de szerintem ez lehetetlen, de legyen most) 25 x 31 = 775 l/hó
(Mosogatógéppel napi 39 l)
(Ha nincs otthon főzés, akkor nyilván mosogatás sincs, de étteremben enni, vagy rendelni ennél jóval költségesebb.)
Mosás: heti összesen csak 2 alkalommal (!) számolva heti 2 x 45 l = 90 l x 4 = 360 l
Takarítás: heti 30 l x 4 = 120 l de ennél nyilván több, mert nem csak a padlót kell felmosni.
Ez egy olyan alapfogyasztás, hogy ennél kevesebb nem lehet, viszont több igen, mert nincsenek benne a hajmosások, fürdés, kézmosások, egyéb vízhasználat, valamint a mosógép sem heti 2 alkalommal működik egy hónapban általában. Valamint kádban fürdés esetén havi 1,5 m3-rel is emelkedhet a fogyasztás.
Nem tudom ebben mi a pazarlás, nagy lábon élés.
szerintem neked valami kalkulációs mániád van.Hidd már el, hogy amit te rezsire megadtál az SOK.
fütsd gázzal az egy szobádat és a fürdőt, akkor nem lesz 70 ezer a gázszámlád és kész.
Reagálj a számításra akkor. Mi nem stimmel? Cáfold meg matematikailag, próbálj meg elvonatkoztatni a személyemtől.
Persze, hogy SOK, de nem én miattam sok, hanem azért mert 50 Ft 1 KW áram. Pár éve még 23 Ft volt valóban, sőt azelőtt meg 8 Ft, de ha ma 50, akkor bárhogy számol bárki, az ennyi és nem azért mert én most "így" számoltam.
De ez akkor is ennyi, ha káromkodik valaki, ha nem.
De ha valaki be tudja bizonyítani, hogy a számítás rossz, akkor nagyon szívesen várom a korrekt magyarázatot. De azt, hogy "nemannyi me nemaz és neszámogassá má", ez így nem valami korrekt.
Minden berendezésnél max. teljesítménnyel számlsz, ami nem helyes. A készülékek normál működés esetén csak töredékét veszik fel a max teljesítménynek.
de ez csak egy
Figyelj, nem fogom nézegetni a számításaidat, akkor te számolj. Én pedig annyit fizetek amennyit mondtam. Ez van.
Te azt se hiszed, hogy a gáz olcsóbb mint az áram,de teljes lakás agázt és egy szobára villanyt hasonlítassz össze. valamint senkinek nem hiszel aki itt válaszolt. OKé.Akkor fűts villannyal. Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!