Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek jól néznek ki...

Szerintetek jól néznek ki ezek a házak (családi ház)?

Figyelt kérdés

Én felfigyeltem rá és teljesen rákattantam.

[link]

Már számolgattam is, hogy szerkezet készet tudnánk venni a barátommal, csak érdekelne, hogy szerkezet kész állapot után, ha mindent ami nem kíván professzionális munkát mi csinálnánk (apa irányítaná a munkánkat, mert ő gipszkartonos), mennyiből lehetne teljesen felépíteni?

A szerkezetkész állapot ezt takarja:

A szerkezetkész állapot magába foglalja a ház összes faanyagát, beleértve:

- fő- és közfalak összeállítása,

- külső- és belső nyílászárókat,

- szigetést (padló, fal, födém),

- gépészet helyének kialakítása,

- melegburkolatok (lambéria, hajópadló, igény esetén gipszkarton),

- a tetőhéjazatnak megfelelő födém és tetőszerkezet elkészítése.

2012. máj. 31. 20:20
1 2 3 4
 31/34 gomzoli ***** válasza:
A közvetlen szomszédunk építtetett ilyen gerendaházat. Gyönyörű, kívül-belül. Amíg jobban meg nem nézed. néhány év alatt többcentis hézagok alakultak ki rajta, több helyen is, amit utólag kellett toldozni-foltozni, az emeleten megtett minden lépés hallatszik a földszinten, a külső hangszigetelésre nagyon panaszkodnak (minden behallatszik, a gerendafalon belüli gyapot ellenére), a hőszigetelést elfogadhatónak mondják. A belső válaszfalak közül több is elferdült (nem teljesen függőleges), gyakran hallani spontán reccsenéseket, amik éjjel nem túl szórakoztatóak. 3 évente felületkezelni kell kívülről a házat, elég drága mulatság, ha jól emlékszem több, mint 200 ezerbe kerül, alkalmanként.
2012. jún. 1. 11:35
 32/34 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :) akkor maradok a jó öreg téglaháznál :)
2012. jún. 1. 14:13
 33/34 anonim ***** válasza:

ezek nem különösebben fantáziadús épületek, de nem rondák.

a szerkezetkész állapot után még kb ugyanannyit kell költened a kulcsrakész állapotig. (-telekár)

ha magatok csináljátok, akkor ebből kb 30-40%-ot tudtok spórolni.

2012. jún. 1. 14:25
 34/34 gomzoli ***** válasza:
Kevesebb pénzből, mint amit gerendaházra szántál volna, minden ujjadra találsz jó műszaki állapotú téglaházat, amit kb. 3 millióból tip-top állapotúra felújíthatsz és modernizálhatsz, nyílászárók, hőszigetelés, fürdőszoba, fűtés és burkolatok inkluzíve.
2012. jún. 1. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!