Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek jól néznek ki...

Szerintetek jól néznek ki ezek a házak (családi ház)?

Figyelt kérdés

Én felfigyeltem rá és teljesen rákattantam.

[link]

Már számolgattam is, hogy szerkezet készet tudnánk venni a barátommal, csak érdekelne, hogy szerkezet kész állapot után, ha mindent ami nem kíván professzionális munkát mi csinálnánk (apa irányítaná a munkánkat, mert ő gipszkartonos), mennyiből lehetne teljesen felépíteni?

A szerkezetkész állapot ezt takarja:

A szerkezetkész állapot magába foglalja a ház összes faanyagát, beleértve:

- fő- és közfalak összeállítása,

- külső- és belső nyílászárókat,

- szigetést (padló, fal, födém),

- gépészet helyének kialakítása,

- melegburkolatok (lambéria, hajópadló, igény esetén gipszkarton),

- a tetőhéjazatnak megfelelő födém és tetőszerkezet elkészítése.

2012. máj. 31. 20:20
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Most látom amit írtál:tehát pl. egy 100nm2-es 12milla. Ezért a pénzért simán veszek itt ebben a városban ahol élek egy családi házat,mert most padlón vannak az ingatlanok.Szépnek szép,szeretem az ilyen házakat,de ha mondjuk sokkal kevesebb pénzből kellene vennem egy lakóhelyet,vennék egy mobilházat,ami már van 2millától használtan,bár nem annyira időtállóak.
2012. máj. 31. 20:35
 12/34 anonim ***** válasza:

és akkor mit jelent a kulcsrakész? Miért kerül az sokkal drágábba?

És mi a hátránya egy ilyen háznak? mert jóval olcsóbb mint egy családi ház! Fütés ilyesmi?

2012. máj. 31. 20:36
 13/34 A kérdező kommentje:
Igaz :) mondjuk nekem mindig álmom volt építeni egy házat :D
2012. máj. 31. 20:37
 14/34 A kérdező kommentje:

A kulcsra kész az, hogy mindent megcsinálnak bele csak bútort nem visznek :) szóval fürdő, csempék, fűtés stb.

Azt írtja, nem tudom mennyire igaz, hogy jó hőtartó, és időtálló, emellett "lélegzik" a ház, szóval a párát birizgálja (nem tudom így hirtelen) ami jót tesz az allergiásoknak meg ilyeneket írnak. Majd megkérdem apát, mert ő nagy épület mániás :) na meg ez is volt a foglalkozása, csak már mazsola :)

2012. máj. 31. 20:39
 15/34 anonim ***** válasza:
Hú,jók azok a belinkelt házak is:)Szilveszterezni voltam hasonló típusú házban Budán tavaly,és az biztos hogy nagyon jó idő volt benne,pedig itt-ott volt egy radiátor,de nyomta a meleget magából.Illetve maga a feeling,hogy minden fa,szuper érzés:)
2012. máj. 31. 20:40
 16/34 anonim ***** válasza:
Valamilyen tűzvédelmi kezelést kap a faanyag? Mert anélkül egy kisebb tűzből is nagy baj lehet.
2012. máj. 31. 20:41
 17/34 A kérdező kommentje:
Biztos kap, mert szerintem máskülönben balesetvédelmi okok miatt nem engedélyeznék az ilyesmit. Meg sokban van kandalló :)
2012. máj. 31. 20:43
 18/34 anonim ***** válasza:
Szeritem a fát évente le kell kezelni kívűlről minimum, mert az eső, nap, fagy, szél nem tesz jót neki. Viszont egy normál házat nem kell évente festeni.
2012. máj. 31. 20:53
 19/34 A kérdező kommentje:
Na ennek még utánanézek :)
2012. máj. 31. 20:56
 20/34 A kérdező kommentje:

Na ezt találtam egy honlapon:

Fa kezelése:

A fafelületek kezelése növényi eredetű, vizes bázisú bio lazúrral történik, mely jól kötődik a kezelt felülethez, hagyja lélegezni a fát és együtt „öregszik” a kezelt felülettel. Az általunk használt minőségi lazúrok mélyen beszívódnak a fába és - áttetsző réteget alkotva a fa felületén - hagyják a fa erezetét érvényesülni. Átfestést öt - hat évente igényel: portalanítást követően azonnal kezelhetjük a fát.

Tűzvédelme:

A gyúlékonyság miatt nem kell aggódnunk: a faházak tűzvédelmét a nagy keresztmetszet adja. Mivel a széles gerendák, rönkök átmelegedése nagyon hosszú idő, így tartós „szúrólángtól” gyulladnak csak meg. Ilyenkor kb. 1 cm mélyen beégnek, a keletkező elszenesedett réteg azonban – az oxigén utánpótlást elzárva – megakadályozza a tűz terjedését, legfeljebb csak tovább izzik. Tehát a fa még ilyenkor is teherhordó marad: a ház nem dől össze.

És azt is írja, hogy télen meleg, nyáron hideg :)

2012. máj. 31. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!