Szerintetek jól néznek ki ezek a házak (családi ház)?
Én felfigyeltem rá és teljesen rákattantam.
Már számolgattam is, hogy szerkezet készet tudnánk venni a barátommal, csak érdekelne, hogy szerkezet kész állapot után, ha mindent ami nem kíván professzionális munkát mi csinálnánk (apa irányítaná a munkánkat, mert ő gipszkartonos), mennyiből lehetne teljesen felépíteni?
A szerkezetkész állapot ezt takarja:
A szerkezetkész állapot magába foglalja a ház összes faanyagát, beleértve:
- fő- és közfalak összeállítása,
- külső- és belső nyílászárókat,
- szigetést (padló, fal, födém),
- gépészet helyének kialakítása,
- melegburkolatok (lambéria, hajópadló, igény esetén gipszkarton),
- a tetőhéjazatnak megfelelő födém és tetőszerkezet elkészítése.
Hát, ha szét akarod magadat szívatni azzal, hogy a gerendaház nem bírja a magyar klímát, akkor hajrá.
Ide nem való faház, annak hűvösebb, és nedvesebb klíma kell.
Látom más is jelentette, tehát ez nem csak szerintem hirdetés...
Kedves hirdető! Mutass egy képet egy magyarországi, mondjuk 20 éves rönkházról!
Nem olvastam végig a válaszokat, magam is gondolkodtam a rönkházakon, de több hónapnyi keresgélés után azért már bőven találtam ellenvéleményt is róla. Jó, meg minden, de nem a Magyar klímára. Itt egyszerűen túl nagy a hőingadozás, és túl száraz a levegő, nem időtálló egy ilyen szerkezet.
Ha a természetessége miatt választanád, akkor válaszd a vályogtéglás építést. Ha jó a vízszigetelése, akkor örök élet meg egy nap az élettartalma a mi klímánkon is.
Lakóháznak nem kellene.
Elég drága,és kérdéses,hogy hány évig lesz ház? Ha a faanyagot nem szárították legalább 5 évig,akkor az használat közben vetemedni fog. Nem csak az esőtől,hanem a benti párától is.
Olyan fa pedig nem létezik,ami nem ég,ha elég nagy a tűz. Ha a bútorok égnek,akkor a ház is fog,akármivel kezelték. A panelokban semmi faanyag nincs,csak beton,mégis kiégnek a lakások.
Ennyi pénzért egy rendes házat is lehet építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!