Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akik kiadták a lakásukat/házuk...

Akik kiadták a lakásukat/házukat albérletbe (tehát tulajok) milyen gyakran mentek oda? És előre szóltok vagy csak úgy betoppantok?

Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 11:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Minden hónapban egyszer, amikor leolvassuk az órákat és tisztázzuk a bérleti díjat, mindig előtte való nap szoktunk telefonálni, hogy alkalmas-e másnap a látogatás. Csak úgy betoppanni ismerősökhöz sem mindig illik, ki tudja mit csinálnak, vagy vannak-e náluk vendégek, stb. Meg szerintem olyan gáz lenne, mintha ellenőrízgetnénk őket, ha nem okoznak semmi kért a lakásban akkor, nem érdekel, hogy hogy élnek. A bérleti díj legyen pontosan fizetve és kész.
2012. máj. 31. 11:29
 2/15 anonim ***** válasza:
Mi bérlők vagyunk, a tulaj csak akkor jön, ha valami baj van, és meg kell nézni, hogy mi történt. Amúgy havonta utaljuk a díjat.
2012. máj. 31. 11:53
 3/15 anonim ***** válasza:

Bérlő vagyok,havi egyszer jön a tulaj,előtte nap telefonál,hogy jó-e.Órát leolvasunk,az alapján fizetünk+bérleti dij.

(de volt olyan albi ahol nyakunkra mászkált a bácsi havi többször csak ugy,pedig rendesek voltunk,nem zajongtunk,nem volt baj velünk,csak nyugdijas volt,unatkozott...2 hónap után költöztünk)

2012. máj. 31. 11:56
 4/15 anonim ***** válasza:
Havonta egyszer egyeztetett időpontban megyek és leolvassuk együtt az órákat, átveszem a bérleti díjat és az előző hónapi leolvasás alapján készült rezsiszámlák díját, írok róla elismervényt. A bérlő kérte, hogy így legyen.
2012. máj. 31. 12:06
 5/15 anonim ***** válasza:

Én amikor kiadtam a lakásomat,nem mentem oda. Egyrészt mert külföldön élek,másrészt meg a pénzt számlára utalták mindig.3 év alatt csak egyszer volt,hogy elmentem megnézni a lakás állapotát,de akkor előre szóltam hogy ezen a napon éppen Magyarországon leszek,és felmennék ha nem gond..

De sose volt gondom a bérlőkkel.Nagyon tiszták,és normálisak voltak. Sajnáltam is amikor elköltöztek.

2012. máj. 31. 12:37
 6/15 anonim ***** válasza:
én bérlő vagyok, több helyen laktam már. eddig mindig úgy volt, h a tulaj havi egyszer jött, és előtte mindig szólt. nem toppanhat be csak úgy, hiszen jelenleg te laksz ott.
2012. máj. 31. 13:54
 7/15 anonim ***** válasza:
Az előző albérletemben nem volt nyugtom, egyfolytában a nyakamra járt a tulajdonos asszonyság. Simán beállított napi kétszer, még csak nem is csöngetett, csak simán nyitotta az ajtót kulccsal és arról papolt, hogy milyen trehányság akár egy tányért is mosatlanul hagyni és, hogy hogyan és hova pakoljam a cuccomat és, hogy ne használjak annyi vizet, ne világítsak este, stb. 1 hónapig nagy keservesen kibírtam, de aztán húztam onnan mint a vadliba. Most szerencsére normális a tulaj, havonta egyszer, megbeszélt időpontban jön. Leolvassuk az órákat, kifizetem a bérleti díjat és ennyi. Én rendesen fizetek, nem rongálom a lakást, ő is korrekt, így kölcsönösen meg vagyunk egymással elégedve :)
2012. máj. 31. 14:56
 8/15 anonim ***** válasza:
Bérlők vagyunk a tulajdonos vidéki 150km-re lakik Budapesttől(és ismerős is,szóval megbízik bennünk),október óta lakunk itt,azóta nem jöttek fel:-)A pénzt utaljuk havonta + 3 havonta leküldjük a számlafénymásolatokat postán ,hogy fizetve van minden:-)
2012. máj. 31. 18:25
 9/15 A kérdező kommentje:
de jó nektek :(
2012. máj. 31. 19:25
 10/15 anonim ***** válasza:
Ja mázlink van,bár volt évfolyamtársamról van szó...Igaz az előző lakót,se látogatták túl sűrűn aki idegen volt.Meg a mai benzinárak mellett pláne meggondolják,hogy csak úgy feljöjjenek...De én nem is bírnám olyan helyen ahol bemászkálnak,akár havi szinten is.Max 3 havonta jöjjön,előre egyeztetett időpontban(!)ha nagyon akar,és nincs semmi extra gond,többször szerintem nem indokolt!
2012. máj. 31. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!