Yldikó76 kérdése:
Arra vagyok kíváncsi, hogy egy kb.44nm-es cirkó fűtés ház, családi, iker- vagy sorház esetén mennyibe kerül a fűtés? Cirkós lakásból szeretnénk házba költözni, albérletbe, de elképzelésünk sincs. A hirdetésekben erről semmit nem írnak.
Figyelt kérdés
2012. márc. 15. 18:12
1/5 vizgazfutes válasza:
Hát, kicsit kevés az info.
Egy ház fűtés gazdaságosságát sok minden befolyásolja.
Csak, hogy néhányat említsek:
- készülék működési elve;
- fűtési rendszer méretezése;
- falak anyaga, annak szigetelése;
- nyílászárók hőátbocsájtási tényezője;
- fűtési rendszer és radiátorainak milyensége.
Lehet egy házra havi 15.000.-20.000.-at költeni fűtésszezonban (beleértve az idei -20-akat is), de lehet akár ennek a dupláját is, sőt...
2/5 vizgazfutes válasza:
Bocsi, amit írtam 15-20.000.- az a meleg vízzel együtt egy 3tagú családnak 60-70nm-en!
3/5 A kérdező kommentje:
köszi a választ. Egyenlőre nem tudok többet. Ketten vagyunk. Az ingatlan keresőkön sajna nem írnak több infot, max még annyit, hogy felújított, új nyílászárók. Talán a szigetélre rá tudok kérdezni, de ennyi. Ez reális? Mármint a 20ezer télen? Én többre számítottam.
2012. márc. 15. 20:14
4/5 vizgazfutes válasza:
Leírtam néhány példát, hogy miktől függ...
Lehet egy ház szigetelt és új nyílászárós, ha ezer éves öntött vas radiátorai vannak gravitációs rendszerrel, ahol a készüléknek kb 2X-3X annyi vizet kell melegítsen, mint egy "modern" rendszer esetében. Főleg, ha még kéményes is.
Akkor akár a napi 5-10m3 is elmehet.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönjük a korrekt választ. Valószínűleg maradunk a lakásnál.
2012. márc. 16. 20:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!