Zúg a cirkó, mi a baj? (Semia C24)
Saunier Duval Semia C24 cirkó hangosan zúg, mikor megnyitjuk a meleg vizet.
Itt egy felvétel, ezen hallatszik, hogy hogyan. A közepén elzártam a vizet, úgy jobban hallani:
Van házilag is elvégezhető megoldás erre vagy szerelőt hívjak?
Az én kazánomnak a váltószelepe ad hasonló hangot minden induláskor és leálláskor, de csak 4-5 másodpercig.
Ez nekem mechanikus zajnak tűnik, több minden lehet, ami mozog, forog a kazánban. Ventilátor, vagy szivattyú is.
Fűtés üzemmódnál nem csinálja ezt, csak melegvíznél? Mert akkor az előbbi kilőve.
Ne nevessetek ki!
Nálam hasonló eset volt. Majdnem motort cseréltem mikor véletlenül az utcán járva bekapcsolt a fűtés. Döbbenten halottam a zajt kint az épület előtt. A GÁZÓRA volt. Este azzal a lendülettel szóltam az ügyeletnek és azt hiszem másnap minden teketória nélkül cserélték az órát. Azóta minden jó. A szerelők szerint nem egyedi eset.
Csak ötletnek dobtam fel. Hátha..
Köszönöm a válaszokat. Hátha segítség lesz a többi információ. Nem minden alkalommal zúg, ha megnyitjuk a meleg vizet, de ha elkezdi, akkor aznap (ritkán másnap is) zúg megnyitáskor.
Máskor viszont hetekig sem. Szóval szinte teljesen rendszertelenül.
Azt szabadna tudnom, hogy a fent nevezett problémák esetén van-e házi gyógymód? Hogy tudom meg, hogy tényleg azzal van-e gond? (mit szedek szét) esetleg, ha nem okozhat komoly kárt, csak zúg, akkor úgy hagyhatom-e?
Ja, miközben próbáltam felmérni, hogy hol lehet a hiba, az alján van 2 csap, ha zúgáskor elzárom a jobboldalit, akkor elhallgat. (remélem jól emlékszem, hogy a jobboldali volt) Talán a víz ki(be)jövő (?) cső volt az.
Tippek?
Gázóra kint van, az nem lehet.
Harmadik vagyok:
Nekem is az utcán volt az óra.
A csap az a töltő csap lehet! Azt pedig zárva kell tartanod. Nézd meg mennyi a nyomás a rendszerben. Ha zárt akkor 3 bar-nál nem lehet több!
Leírása e típusnak: [link]
Ezen belül a 13. oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!