Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 2 fő egy kis (energiatakarékos...

2 fő egy kis (energiatakarékos) lakásban mennyit költhet vajon rezsire? És 2 fő kajára? Fél év múlva költöznénk összes és próbálok számolni!

Figyelt kérdés

Páromnak vagy egy háza, amit elég energiatakarékos. Le van szigetelve, van kút, és nyáron használható a kútvíz pl wc öblítéshez, vagy locsoláshoz. Mosáshoz nemtudom használható-e vagy csak a mosógépet tenné tönkre, mert gondolom a kúvíz keményebb mint a csapvíz. Fűtése is korszerű, új kazán stb. Szerintetek 2 főnek mennyibe kerülne így havi szinte az áramszámla, a víz és a gáz (ez csak főzéshez)? Nem szoktunk egész nap tv-zni és számítógépezni sem, nem égetjük feleslegesen a lámpát, szóval semmi extra, próbálunk spórolni. És vajon kajára mennyi pénz kell? Én főznék úgyis napi szinten hogy azon is spóroljunk.

Jah és a háztartási tisztítószerekre és egyebekre vajon mennyi pénz megy el egy hónapban?

2012. máj. 27. 11:30
 1/3 anonim válasza:

Leírom nálunk mi van télen, egy távfűtéses lakásban.

Most a legdurvább hónapban 30 ezer volt a fűtés, 6ezer a villany, a gáz 2-3ezer havonta, a víz pedig nálunk havonta olyan 3ezer, mert spórolunk.Szerintem nektek ennél csak kevesebb lehet.Nálunk egész nap megy a tv, heti 3szor minimum mosok (párom melóhelyen zuhanyzik), és naponta főzök.Egyébként ha palackos gázotok lesz a főzéshez, és naponta főztök akkor az legalább 5000Ft havonta.

A kaja meg nekünk 40-50 ezer szokott lenni tisztítószerestől.Én Hypoval és mosogatószerrel takarítok, és elég olcsó mosószerem is van, de mondjuk havonta veszek 1 Vanish szappant, és így jó.A vízkőoldóm meg a 20%-os ecet!De tényleg..annál jobb nem is kell.A wc-be veszek egyedül Domestost, mert azért oda kell.

2012. máj. 27. 11:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Kedves Első!

És te napi vagy kétnapi szinten főzöl valamit?

Vagy esetleg a család küld néha kaját, vagy néha hétvégén a családnál esztek, esetleg rendeltek néha kaját vagy elemntek ebédelni ( amit kb 700 ft)

2012. máj. 27. 11:50
 3/3 anonim válasza:

Főzésnél attól függ mit főzök.Ha mondjuk csinálok egy kondér csülkös bablevest, akkor azt képesek vagyunk 3 napig is enni, de mondjuk ha rántott hús van, akkor azután főzni kell.De szerintem az átlag 2 nap az meg van.

Nem járunk havi szinten "étterembe".Tényleg nagyon ritka, mert sajnálom azt a pénzt, és szerintem jobb kaját csinálok mint amit ott kapunk sok pénzért! :)

Annyi segítségünk van, hogy rokonaimnak vannak tyúkjai.Onnan kapunk rendszeresen tojást, és néha levágnak nekünk pár csirkét.

De tulajdonképpen mire oda eljutunk az egy csomó benzin, úgy, hogy semmivel sem vagyunk beljebb, csak legalább biocsirkét eszünk! :)

2012. máj. 27. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!