Nektek segített csökkenteni a villanyszámlát az energiatakarékos izzó?
Figyelt kérdés
2012. máj. 13. 15:50
1/6 anonim válasza:
Nem igazán. Pontosabban annyira gyakran kellett cserélni, hogy bőven nem érte meg. Most ledesre váltottunk, ez egyelőre jónak tűnik, az elmúlt három évben nem kellett egyet se kicserélni. Az energiatakarékoshoz képest már szerintem spóroltunk, és ha még pár évig kibírják, akkor nagyon meg fogja érni :)
2/6 anonim válasza:
Nekem szerencsém volt, sikerült "jó szériát" kifogni az egyik áruházláncban (nem tesco!) pár évvel ezelőtt. Valami 500 volt darabja, és szinte mindenütt lecseréltem. Éves szinten kb. 10e forinttal kevesebb a villanyszámla.
LED-lámpákkal még többet lehetne spórolni, de azoknak a fényeloszlása kissé "fura", csillárban (lógva) nem világítja a plafont, mert a foglalat irányába nem igazán tesznek LED-et. Nekem nem jött be.
3/6 anonim válasza:
Nem. Illetve lehet, hogy valamennyit csökkent, de nem észrevehető mértékben. A hűtőgép és a napi 15-17 órát működő PC fogyasztása mellett a lámpák fogyasztása elhanyagolható.
4/6 anonim válasza:
Elég sokat hozott. Kb 3 éve lett lecserélve az összes égő. A második évben az éves elszámolásnál az addigi összeg harmincszorosát fizették vissza. Tavaly pedig alacsonyabb fogyasztói kategóriába lettünk sorolva. (Szlovákiában élek, régen a visszafizetés 50korona volt, a csere után 50€! A korona/€ árfolyam: 30,0126!)
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Azt hiszem lecserélem a régi izzót de nem az összeset.:)
2012. máj. 13. 17:21
6/6 anonim válasza:
Mi nem cseréltük le az izzókat energiatakarékosra, de lehet hogy később muszáj lesz. De egyenlőre semmi baj nincs velük. Sokkal több fénycső ment szét mint sima izzó. Pedig elvileg az élettartam 10x annyi egy fénycsőnek. De a lámpák fogyasztása eléggé elenyésző így is. Nem fizetünk sokat az arámáért... A klíma fogyaszt a legtöbbet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!