Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni abban, hogy...

WSP kérdése:

Tudnátok segíteni abban, hogy jobb-e az energiatakarékos izzó? Időtartam, ár-érték arány stb.

Figyelt kérdés

2012. jan. 18. 14:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon összetett kérdés. vannak olyan olcsó energiatakarékos izzók, amik a bekapcsolásnál eszik az áramot. Lehet bántóan hideg a fényük, közel nem adják azt a fényerőt, ami rá van írva. Vannak jó minőségűek is, de az ára soknak az egekben van. Ha van egy csillárod, amibe mondjuk van 5 izzó, akkor izzónként számolva 2200 Ft.-ot ,

Akkor az 11000 Ft.- Ez sok helyen másfél havi teljes villanyszámla. És még ott van a többi világító test.

Például a WC-be csak 2-3 percre kell világítás. az idő alatt melegszik be egy új izzó. ide biztosan nem tennék ilyent. Alapos átgondolással neked kell eldönteni, hogy hova tennél régi, és hova új izzót. Ha van olyan világítótest, ami hosszú ideig ég, oda érdemes váltani.

2012. jan. 18. 14:20
 2/9 tetris ***** válasza:
Felháborítónak tartom, hogy a méregdrága energiatakarékos izzók nem adnak olyan nagy fényességet, mint a régi izzók. Az pedig, hogy ennyi, meg annyi lux fényt adnak, egy nagy humbug, hiába van ráírva, mégse olyan fényes. Én úgy vettem észre, hogy csak kb negyede olyan fényesek, mint a régiek. De a Föld megmentése érdekében muszáj átállni ezekre a vacak sz@rokra.
2012. jan. 18. 14:24
 3/9 uccu válasza:
Megkérdőjelezhető, mi mindenhol energiatakarékost használunk. 3 év körülbelül nálunk a jó minőségű élettartama, de!!! Egy idő után elfénytelenedik, lassan melegszik be, pedig nem volt olcsó. Szerintem hosszú távon nem olcsóbb...
2012. jan. 18. 14:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Amiről írtok az nem izzó! Kompakt fénycsőnek kell nevezni mivel fénycső egybeépítve az elektronikus gyújtóval!Gyártási költsége sokszorosa egy izzónak!Veszélyes anyag tartalma közel százszorosa egy izzónak.A wattos teljesítményhez képest a fényáram kibocsátása több mint egy izzónak közel négyszer mivel nem használja melegtermelésre az áramot.Egy büdös buznyák megtakarítás ezért nincs rajta!
2012. jan. 18. 14:33
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Akik az EU-ban megtakarítást hittek a kompakt fénycsőnél azok ugyanolyan tehetségtelen hozzá nem értő tökfejek mint akik a maró vörösiszapot nem veszélyes anyagnak nyilvánították!
2012. jan. 18. 14:45
 6/9 anonim ***** válasza:
Vegyél LED izzókat.
2012. jan. 18. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Sok hűhó semmiért, a hagyományosak nem sokára meg fognak szűnni.
2012. jan. 18. 15:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia..Nekem mindenhol hagyomanyos izzo van a hazban. De nem regiben ki egett a konyhaban. El mentem az OBI aruhazba es el kezdtem nezegetni az izzokat. Aztan lattam hogy van egy energia takarekos izzo 600ft-ert. Oda hivtam egy eladot kertem ,hogy mutassa be nekem a termeket. Mindent el mondott rola es nagyon meg gyozoen beszet ezert azt mondtam ,hogy egye fene meg veszem. Haza vittem kicsereltem es nem valami nagy fenyeseggel egett. Aztan olyan 3 perc mulva ugyan ugy egett mint a hagyomanyos izzo. Gondolom ennyi ido kellett ,hogy bemelegedjen. A villany szamlamon nem latok valtozast hiszen ez csak 1 izzo de nekem a teljesitmenye meg feleltt!
2012. jan. 18. 15:13
 9/9 gomzoli ***** válasza:
Elmondhatom, hogy az egesz lakasban energiatakarekos izzokra valtottunk, es mindenhol olcso darabok lettek beteve. 1 azaz egy darab ment tönkre az elmult 2 ev soran, de az elsö honaptol kezdve 1200-1500 Ft-tal kevesebb a villanyszamlank, mint elötte honapok atlaga. Ha a 17 darab izzo arat nezem, mar az elsö evben visszaterültek.
2012. jan. 19. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!