Teljesen kétségbe vagyok esve, teljesen nullán vagyunk pénzügyileg.1000 Ftunk van jövő hét péntekig. Mit csináljunk?
A fagyóból kivettem a pörkölt-maradékot (húsvétról), abból lett gulyásleves = két napra. Egyik nap mellé palacsinta, másik nap ha jól emlékszem paradicsomos káposzta húsgombóccal.
Volt karaláb-leves (=hűtőben fagyasztott), utána krumplis tészta. Volt egy nap paprikás-krumpli kolbival, csemege ubival.
zaci
takarítás
szórólap
ezer ft-ból pedig krumplit vegyetek,zacskós spagetti tésztát,kenyeret...
Olaj helyett vegyél zsírt,vagy margarint. Olcsóbb mint az olaj,és legalább tudsz belőle főzni. Vegyél pár szem hagymát,meg tésztákat,rizst.. Ha van otthon pros paprikád akkr tudsz csinálni egy kis pörkölt szaftod és akkor nem lesz olyan száraz a tészta,rizs. Mi is ezt szoktuk ennim,mert másra nem telik sajnos.
meg még szoktunk kisütni ilyen lisztes bigyót. Lisztet ki keveresz vízzel,hasonló állagú legyen mint a nokedli tészta,és általában vegetával meg borssal ízesítjük. kisütöd és kész.
Oh, bah, most jöttem rá, hogy kedd van, ahhoz képest meg rohadt messze van a jövőhét péntek. Hát, végül is akkor sem tudok mást írni, minden fityinget szedjetek elő polcok és táskák mélyéről, mert sokat számítanak, főleg, mert a zsömle ugye nem olyan drága.....
Áh, ha bíznék benned, adnék kölcsön, de sajna semmit sem tudok rólad. Meg alapból mindenkinek a jótevője akarnék lenni. Cs*szett pénz.
Az a baj ezekkel a kajákkal, hogy csak rövidtávon éri meg.
Hosszútávon tönkretesz. A hús, fehérje hiányától leépül az izomzat, a liszt, meg minden sz@r pedig hizlal. Elhízás, betegségek. Gyógyszerek, speciális diéta. Még több pénz.
Tudom, hogy olyan triviális dolog, de helyes étkezéssel annyi kakát el lehet kerülni, úgyhogy mindig figyelj, hogy hogyan osztod be a pénzt.
Anyósom szomszédja a piac záráskor megy ki és sokszor ingyen kap ezt-azt, mert az árus már nem akarja hazavinni vagy már összepakoltak sok asztalnál és ami nem kelt el otthagyják és a takarításkor a kukába kerül. Tescoban mindig vannak közeli lejáratos élelmiszerek, hibás zöldségek, gyümölcsök töredék áron. Sok pékségben zárás előtt egy órával már minden féláron van vagy az előző napit árulja féláron.
Próbálj meg alkalmi munkát vállalni. Idősek lakta házaknál vállalj gyomlálást, gazvágást. Ebben az esőben biztosan sok háznál elkélne a segítség. Ha szerencséd van, nem csak pénzt kapsz, hanem meg is kínálnak vagy kapsz pár tojást.
Apósom nagy étkű ember volt, este 9 körül még beiktatott egy u.n. második vacsorát.
Pl.
1./ Bő zsírban szálára vágott vöröshagymát dinsztelt, abba belemártott egy jó karéj kenyeret, beborította a vöröshagymával, sóval, törtpaprikával megszórta. Utána egy csésze tea. (Esetenként én is szoktam, de első vacsinak)
2. Karikára szelt krumpli egy sor a lábas aljára, rá egy sor karikára szelt vöröshagyma, ismét krumpli, ismét hagyma, legfölül krumpli legyen. Felöntöd vízzel, sót bele, törtpaprikát szórsz a tetejére, és egy fél diónyi fehér zsírt. Ha van 1 halászlé-kocka, vagy gulyás-leves kocka. Csak annyi vízzel felengedni, hogy éppen el-lepje.
A lényeg, hogy főzés közben nem szabad belekavarni! Max. a tetején a habot szépen óvatosan, míg a paprika szépen belefő a lébe. Egytálétel kenyérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!