Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Teljesen kétségbe vagyok...

Teljesen kétségbe vagyok esve, teljesen nullán vagyunk pénzügyileg.1000 Ftunk van jövő hét péntekig. Mit csináljunk?

Figyelt kérdés
Ketten vagyunk, nincs gyerek, még ez a jó. Semmink nincs itthon körülbelül, az alapvető élelmiszerek is elfogytak, se olaj, se hagyma. 3 napja nem alszom, mert tiszta ideg vagyok, utálom ezt az egész pénztelenséget. Párom hozzáállása annyi, hogy majd megoldjuk, eddig is mindig megoldottuk. Igen, általában én oldottam meg azzal, hogy elmentem apuhoz és kértem tőle pénzt, de ezt minden hónapban nem játszhatom el, múlt hónapban is kértem. Ti voltatok már ilyen helyzetben, mit csináltatok?
2012. ápr. 24. 19:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan helyen laktok, ahol van a városban, vagy a közeli városban zaci, akkor most fogod (ha más nincs) mindkettőtök karikagyűrűjét, és beviszed. A következő fizetés után visszamégy, és visszaváltod.

Hidd el, nagyon sokan csinálják ezt hó végén, mint egy takarékba mennek "személyi kölcsönért". Hó végén beviszik az aranyat, köv. hó elején vissza-váltják.

Nézz szét, a mi kis városunkban (35 ezer fős) 3 ilyen cég is működik, és ma már az emberek nem szólják meg azt, aki oda kényszerül. Ez van! Enni kell!

2012. ápr. 24. 20:08
 12/29 anonim ***** válasza:
50%
Keresnék valami szökőkutat amibe a pénzt szokták dobálni,és abból kihalásznék valamennyit.Vagy állatkert,ilyesmi:)
2012. ápr. 24. 20:09
 13/29 anonim válasza:
92%

Két kérdésem lenne:

1. Ha nem vagyok indiszkrét mégis mennyit kerestek, hogy csak ennyitek maradt?

2. Mi az, hogy elszámoltad a pénzt? Nem tettetek félre előre élelmiszerre?

Legközelebb, ha pénz áll a házhoz, az első az legyen, hogy félreteszitek azt, amit élelmiszerre akartok költeni, illetve a rezsi árának is egy x összeget (gondolom nagyjából meg tudjátok saccolni, hogy kövi hónapban mennyi is lesz a rezsi). Ami marad, azt forgathatod jobbra balra, de biztos, hogy nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy nem lesz mit ennetek!

Egy korábbi válaszoló nagyon jól leírta, vegyetek olcsó kajákat, krumplit, tésztát, egy hétre elegendőt. Reggelire lehet majd pár kiflit, ezek nem drága holmik. Nézz körül a spájzban, hogy mi van, háta van elrakva egy kis befőtt, lekvár stb, amit még a héten fogyaszthattok. 1000 ft ugyan nem sok, de ki lehet jönni belőle, ha okosan csinálja az ember.

Zárójelben hozzátenném, hogy nekem mindig van egyrészt a pénztárcámban, másrészt otthon egy dugi ezresem, ha bajba kerülnék. Javaslom ezentúl te is csináld ezt! Vagy azt is lehet, hogy minden hónapban egy kis üvegbe félretesztek egy ezrest és ha hirtelen kell nagyobb összeget kifizetni, akkor az ott lesz. De mindenképpen lesz otthon tartalékotok, ha nem is sok, de élelmiszerre biztosan elég.

2012. ápr. 24. 20:18
 14/29 anonim ***** válasza:
78%
Akkor meg kellene tanulni beosztani, nem kevesen élnek 1-2 gyerekkel 2 gyengécske fizetésből.
2012. ápr. 24. 20:25
 15/29 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként van abban valami, hogy egy kis beosztással lenni. Ha most azért nincs pénzetek, mert a hónap utolsó hetére szánt 10000 Ft-ot elfizetted a munkahelyen. Hát kettőtöknek egy heti kaja = 10000 Ft, akkor bizony most az 1000 valóban nagyon kevésnek tűnik.

Én két embernek egy hétre kb. ötezerből minden napra fejedelmi kaját hoznék össze. Szóval gyakorolni kell a spórolást.

Valaki itt írta korábban: Spórolni akkor kell, amikor van miből!

2012. ápr. 24. 20:31
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi is szoktunk így lenni. A majonézes rizs nagyon kalóriadús, és elnyomja a gyomrot is.
2012. ápr. 24. 20:40
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, megosztanád velem is? Havi 20 ezer nagyon kevés kettő embernek enni. Nekünk ez 60 ezer!
2012. ápr. 24. 20:41
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez persze csak úgy jön ki, ha nem eszel minden nap húst hússal, néha beéred egy adag paprikás-krumplival, vagy éppen valami főzeléket tükör-tojással, bundás-kenyérrel, hasonlókkal.

És természetesen az sem mindegy, hogy mit hol vásárolsz, és megnézed-e azt, hogy amit a kosárba teszel, arra valóban szükséged van-e azon a héten, vagy csak azért akarod megvenni, mert megláttad, és otthon éppen akkor nincs. (Hogy az legyen a vége, amit itt valaki írt egy kérdésre: elég sok kaját kidobnak, mert a saját lábán egyszerűen "kimászik" a hűtőből)

Tehát tervszerűen vásárolni, tudni hogy mit miért veszel meg, és akkor csak azt veszed meg, mást nem!

2012. ápr. 24. 20:56
 19/29 anonim ***** válasza:
Köszi! Nem vagyok oda a húsért, és főzeléket simán eszek csak. Esetleg le tudod írni, hogy pl az elmúlt egy hétben miket ettetek? Tudod, ötletnek.
2012. ápr. 24. 21:26
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
főtt krumpli változatosan, 7 napon keresztül. Arra elég az ezres.
2012. ápr. 24. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!