Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Élnétek itt kisgyerekekkel?

Élnétek itt kisgyerekekkel?

Figyelt kérdés

[link]

Lehetőségünk adódott párommal, hogy a szülővárosa közelében lévő tanyára költözzünk. A telket szinte ingyen megkapjuk, "csak" a házat kellene felépíteni. A linkelt képet az interneten találtam, teljesen beleszerettem. Hasonló stílusú házat szeretnék (persze sokkal kisebb is elég lenne nekünk)

Egy kicsit félek, hogy ha kiköltözünk, nagyon megváltozik az életünk. A telekre kiépített út vezet, de így is később érne el a segítség baj esetén. A város autóval 5 perc, tényleg nincs messze, de hosszú időre terveznék és szeritnem a gyerekeknek is problémás lenne az iskolába járás. (Biciklivel 15 percre van)

A férjem vidéki, ő ért a kertészkedéshez, gazdálkodáshoz, viszont nekem eddig nem sok dolgom volt a kapával. Félek, hogy túl nagy váltás lenne.

Viszont a másik variáció, egy 2 és fél szobás társasházi lakás a központban, viszont akkor meg kertünk nem lenne.

Még egy kérdésem lenn: Tudom, hogy sok mindentől függ, de mennyibe kerülhet egy hasonló stílusú, kisebb ház felépítése? (Villany, víz van a telken)

2012. márc. 5. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:

szép házikó,gyereknek j játszótér,nincs szmog,stb stb

De én belepusztulnék a semmi közepén lakásba,rettegek az állatoktól,egy nyamvadt kaktuszt is kipusztitok 3 hét alatt,nekem kell a fél percre levő bolt,tömegközlekedés 3 percente,tömeg,zsivaly,stb...

tehát kinek mi...

2012. márc. 5. 15:58
 2/8 A kérdező kommentje:
A mi telkünkön is van egy mesterséges tó, emiatt is aggódok egy kicsit. Félek, hogy minden tiltás ellenére is belemásznának, de az iszaptól nem tudnának kijönni. Olyan sok hasonló esetről hallhatunk nyáron :(
2012. márc. 5. 15:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Hát ez attól függ, hogy melyik város mellett van ez a tanya, amúgy nagyon szép az a ház, amit kinéztél. Én családi házban nőttem fel egy megyeszékhelyen, de nem szeretnék falura költözni. Nekem kell, hogy legyenek szomszédok stb., a kertészkedés pedig annyira nem vonz, azt pedig tudnod kell, hogy egy családi házban mindig van valami munka, vagy a kertben, vagy magán a házon.
2012. márc. 5. 16:00
 4/8 anonim ***** válasza:
54%

Gyönyörű az általad linkelt ház, én kihasználnám a lehetőséget : ) Az a 15 perc biciklizés, jót is fog neki tenni:) Én azt hiszem ki használnám, mint mondtad majdnem ingyen, szinte a nyakatokba hullott egy ilyen jó lehetőség :) Én elfogadnám egyből:) A kapa meg majd akkor fog jól állni a kezedben, ha már belegyakorolsz. Semmi nem megy egyszerre, aki soha nem tanul angolt, és kimegy külföldre, az is megtanul:)

Az, hogy mennyibe kerül a felépítése egy kisebb háznak, hát nem tudom, nem olcsó az biztos, de megérné szerintem

2012. márc. 5. 16:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Tényleg gyönyörű a ház, de sajnos ez sosem lesz a miénk, csak rátaláltam a neten. A mi telkünkön jelenleg csak egy tó és egy régi roskadt ház van, azt bontanánk le, és a helyére szeretnék valami hasonló stílusút, mint a képen.

A bolton én is gondolkoztam, nameg ha már nagyobban lesznek a gyerekek, és szórakozni szeretnének menni. Csak nem mehetnek gyalog..

2012. márc. 5. 16:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Én gondolkodás nélkül mennék. Azt írod öt percre van a város, az nem távolság sem ha ti mentek, sem ha hozzátok megy valaki.
2012. márc. 5. 18:51
 7/8 anonim ***** válasza:

házépítést minimum 20millióval kezd el, akkor talán nem marad félkész.

ha te bírsz ott lakni, akkor vágj bele nyugodtan.

Én nem mennék.

2012. márc. 5. 19:31
 8/8 anonim ***** válasza:

nagyon magányos lennél sztem. nincs szomszéd, nincs senki a közelben. ha a gyerekek nyáron átmennének a kis barátaikhoz, akkor vagy bringával mehetnének vagy neked kéne hozni-vinni őket, ami nem biztos, hogy belefér az idődbe munka mellett.

kert nélkül is fel lehet nőni, sokan megtették már ezelőtt is, és semmi bajuk nem lett :D

én iszonyatosan félnék egyedül éjszaka egy ilyen kültelki tanyán.

a városi lakásból még mindig kiköltözhettek tanyára, ha mégsem jönne be, könnyebb is eladni. mit gondolsz miért kapjátok ingyen a tanyát? gondolom másnak nem nagyon kell, mert belegondoltak, hogy itt azért nem olyan romantikus az élet, ahogy azt a filmekben látjuk.

lehet a nagyvárosi lány beszél belőlem, nekem is szükségem van arra a kevés zajra, életre, közlekedésre, amit előttem már megírtak. jó azért, ha van a közelben bolt, orvos, gyógyszertár.

egyébként mennyi idősek a gyerekek? rájuk is érdemes gondolni, hiszen ők sem lesznek örökké kicsik, mi van ha szeretnének menni sportolni, bulizni később? nem viheted őket állandóan kocsival.

2012. márc. 5. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!