Mit tennétek? Egyedül hagynátok az anyátokat, vagy elköltöznétek és élnétek az életeteket?
Diplomás fiatal nő vagyok, kb. 1 éve dolgozom. Mostanra jutottam el odáig, hogy végre el tudnék költözni. Van egy kis tartalékom vészhelyzet esetére (ha pl. tönkremegy valamilyen háztartási gép, kirúgás esetén is ellennék pár hónapig ebből a pénzből, amíg nem találnék új munkát). Nagyon régóta szeretnék független lenni, főleg, hogy nem a legfényesebb a kapcsolatom anyámmal, nem vagyunk egy hullámhosszon, nagyon eltér a gondolkodásunk.
A problémám az, hogy neki ugyan van munkahelye, de egyedül nem tudná fenntartani a házát. Nyáron még igen, de télen a magasabb számlák miatt nem.
A dilemmám az, elköltözzek-e (és akkor anyámmal nem tudom mi lesz), vagy maradjak itthon (de akkor nem tudnék önállósulni és iszonyatosan boldogtalan lennék emiatt).
Ha elköltözöm, anyagilag biztosan nem fogom tudni támogatni, mivel nagyon be kell osztanom majd a pénzt. Ez a verzió tehát nem jöhet szóba.
Ti mit tennétek?
Igazából nem kerül sokkal többe a rezsi, mint egy panellakásban, mivel korszerű a fűtési rendszer és nem 23-24 fok van, hanem 19-20. DE a mai gázárak mellett és nagy mínuszokban, megvan néha a 30-40 ezres gázszámla is (nyáron 3-4000Ft-ot! fizetünk a gázért). Erre jön a többi rezsi, az étkezés, egy nagy kutya és egy autó fenntartása, meg ha kell ruha, cipő, kozmetikumok stb.
Nem nagyon jönne ki a fizetéséből, akárhogy is spórol.
De az igaz, hogy ha eladná a házat és venne egy kis lakást, lenne 10-20 millió Ft tartaléka.
Ő viszont egyelőre hallani sem akar a dologról, főleg, hogy érzelmileg is nagyon kötődik a házhoz (ő építtette).
Áh, nem tudom mit csináljak.
Ráadásul a nagyszüleim (anyagi ágon) is nagyon megharagudnának, ha elköltöznék, mert azt mondták, ezzel cserbenhagynám az anyámat.
HA ő építette akkor értem :(
De a nagyszüleidnek üzenem, ha annyira szívükön viselik, költözzenek vele össze ők! Nem normális, ha ott maradsz, mikor lesz önálló életed soha? Nem élnék anyámmal, ha lenne más választásom, pedig imádom őt, de ez nem jó, senkinek. Meg akkor lesz egy párod az is odaköltözik, v mi? Az ám a vidám, akkor meg örökké vendégnek érezheti magát.
Utolsó: te egy nagyon nagy s*ggfej, egy elkényeztetett h*lyegyerek, vagy felelőtlen f*szfej lehetsz...
1) Mi közöd hozzá egyáltalán, hogy hol áll most a kérdező...sztm. semmi - pláne nem úgy, hogy beszólogatsz...
2) Lehet, hogy neki nem tolták a s*gge alá a lakást - mint Mo.-n a fiatalok 80-85%-nak leginkább a szülők dobják össze/veszik meg/örökölnek/segítenek házat venni...
Ti. a fiataloknak nincs reális jövőképük, pláne nem egy komplett házat illetően...
Számold ki: keres havonta 120ezret (ezért a fizetésért már fél keleti megye ölne) - ebből nem eszik-nem iszik, nincsenek számlái, félretesz havi 120 ezret...1 évben 120*12hónap = 1.4M ft.. mennyi is egy normál panel ára??? 10-12millió... számolj csak kisapám, mennyi év is???
Neked a szüleid ugye úgy f*ngották össze neked az árát...??? :-/
3) Mint írta is a kérdező - 1 éve dolgozik, munkanélküli is volt... stb. stb.
Nézz már körül az utcán - egy-egy diplomás álláshelyre 150-400 jelentkező van...örülök, hogy neked még nem f*ngott a füledbe a válság...:-/
4) A kérdező egyetemet végzett: 18+5 év minimum... számolj b*rom, számolj...!!! :-o
5) Bizony sokan vannak olyanok, akik úgy gondolkodnak, hogy inkább apu-anyu keresetét egészítik ki, és szállnak bele a családi ház költségeibe, mint vadidegeneknek toljanak havonta 60-70ezer forintot azért hogy lakhassanak... Hát akkor már inkább a szüleiknek adják a pénzt... :-/
6) Én jól keresek (politikai vonalon, állásban vagyok), de pl. én is szívesebben segítem a szüleimet, mint idegeneket támogassak...és meg tudom érteni a fiatalokat is. Ha nincs szülői segítség, vagy a szülők nem tudják támogatni a gyereküket - háááát, bizony a fiatalok 99,99% 20-30 éven belül nem is álmodhat saját lakásról...
Ez a nagy b*dös helyzet...
7) ...és akkor még az is megeshet, hogy felvesznek kölcsönt, és az egyik fél (vagy mindkettő) máról-holnapra állástalanná válik...
Van olyan pedagógus pár, amelyik bizony csak úgy menekült meg a munkanélküliségtől, hogy a Testületi-ülésen nekem kellett felvetni azt, hogy a pedagógus-házaspár mindkét tagját ne bocsássuk már el egyszerre.... :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!