Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akinek 5-6ezer ft körül van a...

Akinek 5-6ezer ft körül van a villanyszámlája, az hogyan csinálja?

Figyelt kérdés
Mennyit tartózkodsz otthon, milyen, mennyi elektromos készüléked van, mennyit használod őket, hányan laktok...? Amit csak tudunk áramtalanítunk mikor nem használjuk, de nem akar csökkenni a számla végösszege. Ami a leg furcsább, nincs külömbség a téli és nyári hónapok fogyasztása között. Mikor kevesebbet voltunk itthon mint az utóbbi hónapokban, akkor sem volt kevesebb a fizetendő összeg. Egyszerűen nem tudom mit csinálhatnánk még. Talán 2000-rel ha kevesebb volt a számla mikor kevesebbet mentek a számítógépek. A férjem is és én is dolgoztunk, most pedig csak én dolgozok sajna, és már csak négy órában. A felszabadult időt ebben a hidegben pedig leginkább netezéssel töltjük. Tehát gondolhatjátok, mennyivel többet mennek a számítógépek. Akkoriban volt 10ezer, mostanában 12ezer. Pedig régebben csak esténként voltak bekapcsolva pár órára. Passzolok. A tv mennyit fogyaszthat? Mert csak erre a kettőre tudtam idáig gondolni, mint sokat fogyasztók, de a tapasztalat azt mutatja, hogy nem is annyira bűnösök mint gondoltam. Villanyt csak akkor kapcsolunk mikor muszály, és csak egy kombihűtőnk van. A mikró sokat fogyaszt? Naponta 1-2 alkalommal melegítünk benne kaját és kávét. Ja, és ketten vagyunk.

2012. febr. 11. 13:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Mi kicseréltük amosógépet, 3e/hó. A 11 éves A kat. az f kategória.
2012. febr. 11. 14:55
 12/22 A kérdező kommentje:

F kategória!? Nem semmi!

Nem is gondoltam, hogy a szgép elhanyagolható.

Átvezetékelés? Falbontás, áthúzás, falak rendbe tétele, tapétázás. Jajajjj...

Az erkélyt nem tudjuk hűtőnek használni. Olyan meleg, hogy ezekben a minusz 15-20fokokban ülve, kényelmesen, igaz egy vékonyabb kabátban, de kint cigizünk, kávézunk. Hűtőnek még be is illene, de nincs fagyasztórésze:)

Azt viszont kiderítettem a segítségetekkel, hogy nagyon figyelnem kell arra, hogy ne aludjunk el tv mellett. Nagyképernyős hagyományos tv van a hálóban, és sokszor nem kelünk fel rá, hogy megy, csak reggel kapcsoljuk ki. ha 300w-ot fogyaszt, az egy éjszaka 2-3kw, tehát 100-150ft. Ez pedig ha csak tíz alkalommal fordul elő, az is 1000-1500ft havonta. És ennél többször előfordul.

Azt hiszem, egy fogyasztásmérőt venni fogunk hamarosan.

2012. febr. 11. 15:29
 13/22 anonim ***** válasza:
A másik, amit sokan nem tudnak, hogy a mosógép akkor is fogyaszt áramot, ha nem megy, csak be van dugva. Ezért nálunk minden mosás után kihúzzuk a konnektorból, és észrevehetöen kevesebb lett azóta az áramszámla.
2012. febr. 11. 16:30
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
vízköves választ vetted?
2012. febr. 11. 16:38
 15/22 A kérdező kommentje:

Mi is kikapcsoljuk a hosszabbítóját, mikor nem mosok. Ahogy írtam, mindent áramtalanítunk mikor nem használjuk. Tv-k, tűzhely, kávéfőző, mosógép...Csak a szgépeket nem, mert az nem ajánlatos állítólag.

A vízköveset? Őszíntén szólva azon még mindig gondolkodok, hogy komoly-e, vagy csak poén:) De akkor ezek szerint komolyan gondoltad:)

A mosógépet próbálom vízkőteleníteni rendszeresen. Régebben csillag vízlágyítót adtam a mosáshoz, újabban pedig ecettel mosom át időnként. Tehát ha ezek valóban hatásosak a vízkő ellen, akkor nem lehet az a gép.

2012. febr. 11. 17:47
 16/22 anonim ***** válasza:
Azért írom a vízköveset, mert szegény gép, próbál vizet melegíteni, de a vízkövet ugye elég nehéz felfűteni - mi így jártunk. És vízkő nélkül csökkent a számlánk.
2012. febr. 11. 17:50
 17/22 anonim ***** válasza:
vagy az óra rossz
2012. febr. 11. 17:50
 18/22 anonim ***** válasza:
Hűtő típust tudnál írni ?
2012. febr. 11. 18:48
 19/22 A kérdező kommentje:

A hűtő zanussi.

Egyébként az ecet és a csillag megfelelő vízkőtelenítésre a mosógépben? Vagy ti mivel tisztítottátok ki?

2012. febr. 11. 19:15
 20/22 anonim ***** válasza:
Mi ketten lakunk egy 60 nm-es lakásban. A havi villany nekünk olyan 50-55 kw szokott lenni, azaz 2500-2700 Ft. Van egy régi hűtő (kis fagyasztóval) ami állandóan megy. Van egy képcsöves tv, ami naponta kb. 5-10 órát megy. Van egy automata mosógép, ami hetente 1-2x megy. Mikro naponta kb. 5x használva. Egy laptop ami naponta kb. 10 órát állandóan áramról megy, valamint a világítás, konyhai, fürdőszobai eszközök.
2012. febr. 12. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!