Akinek 5-6ezer ft körül van a villanyszámlája, az hogyan csinálja?
Egy kombi hűtő 2-3 eft áramot produkál havonta(100W/h átlag)
Egy Pc átlag 250W,(ha nem 1 turbós PC Gamer gép)
Ami nagyon "eszi" az áramot az a víz felmelegítés,legyen az bojler,vagy a mosógép felfűtési ciklusa.
Egy képcsöves tv óránként kb 300W-ot kajál,egy LCD a harmadát.
1 Kw(1000W) kb 50-55 Ft körül kóstál,bár az elmű számla tiszta rejtély a mindenféle hülye nevű kiegészítő díjaktól.
Lehet osztani,szorozni.
Ajánlok egy elektromos fogyasztás mérőt:
Régiek a vezetékeitek. Vagy vki lopja.
Nekünk 55 m2. villanyok, fele takarékos. Mosógép, hűtő. Vasalni nem szoktam. A kávé kb évente 25 ft.
Régiek a vezetékek? A falban.Vagy a hűtő?
mi 3an vagyunk és 5000 ft a villanyszámla, úgy h van kombi hűtünk, 1 laptop, és egy asztali gép, mikró, dvd, videó, LCD tv és hifi.a tv napi 3-4 órát megy, a számítógép szintén.a villany elég sokszor égve marad a fürdőben reggel és csak mikor én (diák) hazaérek akkor kapcsolom le, szóval megy reggel 6tól, kb. du. 3ig.nincs bojlerünk, hanem átfolyós rendszer van.és hűtő, tűzhely (alsó rész csak a villany) mindenünk A+-os
mamámék családi házban élnek és ott 15 ezer a villany, úgy h 2 helységet+ fürdő használnak.ott is energiatakarékos minden (A+), és mégis ennyit fizetünk sajnos, a villanybojler miatt.ha az nem lenne kb. 5-6 ezer lenne a villanyszámla...
Valóban gondoltam már arra is, hogy lopják az áramunkat, vagy nem jól mér az óra.
Volt olyan, hogy letöltés miatt öt napig folyamatosan ment a szgép, féltem is a következő számlától. Legnagyobb megdöbbenésemre, nem lett több.
Egy kilenc éves B kategóriás hűtőnk van, egy 11 éves A kategóriás mosógépünk, ami átlagban heti egy alkalommal megy.
A szgépek asztali pc-k, netezésre használjuk őket. Semmi játék, semmi komolyabb programok.
A vezetékek minden bizonnyal régiek, mert 35-40 éves a panel, és nem tudok róla, hogy az előző lakó cserélte volna a falban a vezetékeket. Viszont az újravezetékelés meg szintén akkora összeg lenne, hogy igen sokára hozná vissza az árát.
Bojler, légkondi nincs.
A fogyasztás a sok, bemondással fizetünk, és havi kb. 260kw szokott lenni.
Fogyasztásmérőre már gondoltam, hogy venni kellene.
Az általatok leírtak alapján majd most nagyjából számolgatok, hogy mi mennyit fogyaszthat.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!