Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Akinek 5-6ezer ft körül van a...

Akinek 5-6ezer ft körül van a villanyszámlája, az hogyan csinálja?

Figyelt kérdés
Mennyit tartózkodsz otthon, milyen, mennyi elektromos készüléked van, mennyit használod őket, hányan laktok...? Amit csak tudunk áramtalanítunk mikor nem használjuk, de nem akar csökkenni a számla végösszege. Ami a leg furcsább, nincs külömbség a téli és nyári hónapok fogyasztása között. Mikor kevesebbet voltunk itthon mint az utóbbi hónapokban, akkor sem volt kevesebb a fizetendő összeg. Egyszerűen nem tudom mit csinálhatnánk még. Talán 2000-rel ha kevesebb volt a számla mikor kevesebbet mentek a számítógépek. A férjem is és én is dolgoztunk, most pedig csak én dolgozok sajna, és már csak négy órában. A felszabadult időt ebben a hidegben pedig leginkább netezéssel töltjük. Tehát gondolhatjátok, mennyivel többet mennek a számítógépek. Akkoriban volt 10ezer, mostanában 12ezer. Pedig régebben csak esténként voltak bekapcsolva pár órára. Passzolok. A tv mennyit fogyaszthat? Mert csak erre a kettőre tudtam idáig gondolni, mint sokat fogyasztók, de a tapasztalat azt mutatja, hogy nem is annyira bűnösök mint gondoltam. Villanyt csak akkor kapcsolunk mikor muszály, és csak egy kombihűtőnk van. A mikró sokat fogyaszt? Naponta 1-2 alkalommal melegítünk benne kaját és kávét. Ja, és ketten vagyunk.

2012. febr. 11. 13:46
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Ird le, hogy hol laktok (ház, lakás, mekkora, hanyadik emelet, stb), milyen elektromos készülékeitek vannak (mosógép, hütöszekrény, fagyasztó, elektromos tüzhely, szßamitógép - aztali vagy laptop, TV- milyen, mekkora, légkondi), milyen fütés, hány lámpa, milyen erös égökkel, stb. Ha ezeket mind megadod, akkor ki lehet találni, de valószinüleg valami olyan fogyaszt, ami állandóan megy. Keresd meg a villanyszámlán, hogy hány KWh a fogyasztásotok, mennyi az alap dij, mert nem mindegy, lehet, hogy nem sokat fogyasztotok, hanem rossz szlgáltatónák vagytok.
2012. febr. 11. 13:55
 2/22 anonim ***** válasza:

Egy kombi hűtő 2-3 eft áramot produkál havonta(100W/h átlag)

Egy Pc átlag 250W,(ha nem 1 turbós PC Gamer gép)

Ami nagyon "eszi" az áramot az a víz felmelegítés,legyen az bojler,vagy a mosógép felfűtési ciklusa.

Egy képcsöves tv óránként kb 300W-ot kajál,egy LCD a harmadát.

1 Kw(1000W) kb 50-55 Ft körül kóstál,bár az elmű számla tiszta rejtély a mindenféle hülye nevű kiegészítő díjaktól.

Lehet osztani,szorozni.

Ajánlok egy elektromos fogyasztás mérőt:

[link]

2012. febr. 11. 13:58
 3/22 anonim ***** válasza:
49%

Régiek a vezetékeitek. Vagy vki lopja.

Nekünk 55 m2. villanyok, fele takarékos. Mosógép, hűtő. Vasalni nem szoktam. A kávé kb évente 25 ft.

Régiek a vezetékek? A falban.Vagy a hűtő?

2012. febr. 11. 14:17
 4/22 anonim ***** válasza:
24%
Vízköves a mosógéped.
2012. febr. 11. 14:18
 5/22 anonim ***** válasza:
a mienk egy átlagos tv.kiszámolta ha 1 hónapon keresztül megállás nélkül megy az kb 3000 forint.
2012. febr. 11. 14:21
 6/22 anonim ***** válasza:
Panelban lakom egyedül és 4- ezer a villanyszámla. Lehetne kevesebb, de sajnos rági mosógépem és hűtőm van.
2012. febr. 11. 14:38
 7/22 anonim ***** válasza:
Mármint 4-5 ezer.
2012. febr. 11. 14:38
 8/22 anonim válasza:

mi 3an vagyunk és 5000 ft a villanyszámla, úgy h van kombi hűtünk, 1 laptop, és egy asztali gép, mikró, dvd, videó, LCD tv és hifi.a tv napi 3-4 órát megy, a számítógép szintén.a villany elég sokszor égve marad a fürdőben reggel és csak mikor én (diák) hazaérek akkor kapcsolom le, szóval megy reggel 6tól, kb. du. 3ig.nincs bojlerünk, hanem átfolyós rendszer van.és hűtő, tűzhely (alsó rész csak a villany) mindenünk A+-os

mamámék családi házban élnek és ott 15 ezer a villany, úgy h 2 helységet+ fürdő használnak.ott is energiatakarékos minden (A+), és mégis ennyit fizetünk sajnos, a villanybojler miatt.ha az nem lenne kb. 5-6 ezer lenne a villanyszámla...

2012. febr. 11. 14:47
 9/22 A kérdező kommentje:

Valóban gondoltam már arra is, hogy lopják az áramunkat, vagy nem jól mér az óra.

Volt olyan, hogy letöltés miatt öt napig folyamatosan ment a szgép, féltem is a következő számlától. Legnagyobb megdöbbenésemre, nem lett több.

Egy kilenc éves B kategóriás hűtőnk van, egy 11 éves A kategóriás mosógépünk, ami átlagban heti egy alkalommal megy.

A szgépek asztali pc-k, netezésre használjuk őket. Semmi játék, semmi komolyabb programok.

A vezetékek minden bizonnyal régiek, mert 35-40 éves a panel, és nem tudok róla, hogy az előző lakó cserélte volna a falban a vezetékeket. Viszont az újravezetékelés meg szintén akkora összeg lenne, hogy igen sokára hozná vissza az árát.

Bojler, légkondi nincs.

A fogyasztás a sok, bemondással fizetünk, és havi kb. 260kw szokott lenni.

Fogyasztásmérőre már gondoltam, hogy venni kellene.

Az általatok leírtak alapján majd most nagyjából számolgatok, hogy mi mennyit fogyaszthat.

Köszi a válaszokat.

2012. febr. 11. 14:50
 10/22 anonim ***** válasza:
50%
A mosógép és a hűtő fogyaszt. Meg a világítás. Egyszer úgyis át kell vezetékeltetni. Jobb előbb. Vízkövetlenítés olcsó. Hűtőt húzd ki! (Erkély) Szgép, tv az nem lényeg.
2012. febr. 11. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!