Mennyibe kerül egy kis méretű kb.30 m2-es pince építése?
Szia,
Így 2 évvel később már nyilván nem aktuális a dolog, de a fórumot olvasóknak talán még jól jöhet az én pincém is.
Szóval ez lényegében csak félig pince, 1,2 méter mélyen van és 1 méterrel emelkedik a felszín fölé. A kitermelt földdel (+ 2 kocsi) betakartam az egészet és egy szép vízeséses sziklakert lett belőle. 6x4 méteres az alapterület, 380ezerből jött ki összesen. Bár magam ástam a gödröt, és sok mindent bontottan be tudtam szerezni. Gerendából alacsony (kb 25 fokos) piramistető készült(nyilván a fenyőgerendát előkezeltem, középen alátámasztottam), 5x10-es léccel és qsb lappal burkoltam, majd az egészet lekentem 3 réteg szurokkal( mezei festőhengerrel, de vigyázat a forró szurok köpköd, főleg ha abajgatják.) Végül rákerült a föld a sziklakerttel és mini vízeséssel. A föld vastagsága a tetején kb 30 centi, az oldalán lefelé haladva 80cm-ig.(először 1 méterre húztam mindenhol, de kezdett meghajlani a gerenda, így visszaszedtem) belülről olyan festékkel lett lekenve, amivel a medencéket is szigetelik. (nem emlékszem a nevére).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!