Van aki egyedül vett magának házat/lakást, hogy senki nem segített? Hogyan?
nincs senkim.
albérletben élek, apránként gyűjtögetek, ami szinte a semmivel egyenlő.
30-on felül vagyok.
vagy ha nem lesz senkim, örökké albérletben kellene élnem?
vagy hogy megy ez az egyedülállóaknál?
szóval senki.
akkor így kérdezném:
aki egyedül él, hogyan él?
Akkor legyek én a valaki :-)
Én is albérletben kezdtem;igaz tizenévesen egyedül.(szülők válásakor fogtam magam és elköltöztem egy tanyára albérletbe) A házat havi 10 ezerért adták ki,rezsim nem volt,egyedül a villany(tv akkor paraboláról ment,víz hidroforral,villanybojler,villanytűzhely stb...) a nyolcadik osztályt már saját erőből fejeztem be.Aztán tovább is tanultam,estin leérettségiztem és egy német nyelvvizsgát is sikerült letenni.Mindezt munka mellett.
A tanyasi albérlet sokáig tartott,évekig.Keltem 3kor,mentem suliba aztán dolgozni a 22óra 45ös busszal haza,éjfélre otthon voltam és reggel ismét kezdetem elölről.
Aztán mikor 16 éves lettem,akkor lehetett estin tanulni tovább,akkor munkahelyet is váltottam,így már reggel 6tól du.2ig dolgoztam és utána heti 3 nap volt a suli.Sokkal könnyebb volt így.
A pár év alatt össze gyűjtöttem annyi pénzt,hogy vettem egy autót és megcsináltam a B kat. jogsit,17 évesen,amilyen hamar csak lehetett.
Mindig sofőr akartam lenni,így nem adtam fel,18 éves koromra spóroltam megint annyit,hogy teherautóra vizsgázzak,viszont volt egy lehetőség,hogy egy kis házhoz a pénzem elég lett volna,mint önerő(plusz persze 30 év hitel).
Inkább házat vettem,hitelre és ez is fontos.Mivel volt pár százezer önerőm,biztos munkahelyem,kaptam hitelt 18 éves korom után nem sokkal.
Így lett házam.
a teherautó jogsi váratott magára,mert minden pénzemet ráköltöttem a házra meg a törlesztőkre.Aztán a válság előtt sikerült eladni a házat,bár nem így terveztem,de így volt a legjobb,vissza fizettem a felvett hitelt(azért sikerült így,mert amikor megvettem lakhatatlan volt még,annak ellenére,hogy új volt az épület;befejeztem) és a maradék pénzből egy másik város közelében vettem házat.
Aztán megint gyűjtögettem,bár már csak tízezrek hiányoztak,illetve erre a házra nem kellett költeni,így hamar össze gyűlt a pénz a következő jogsira.
Így lett 20 évesen hitelmentes,saját házam szülői és egyéb(na jó,egy kis banki) segítséggel.
De ehhez kellett az,hogy évekig csak napi 2 órát aludtam,2 sulit ott kellett hagynom,mert nem tudtam fizetni a könyveket,programokat,minimum munkaidőm amikor nem mentem suliba az 12 óra volt,a tanya ahol laktam egy óra sétára volt a busztól.És ezt az utat sokszor meg kellett tenni(biciklivel nem lehetett,mert homok volt,télen meg hó) fájnak az ízületeim néha,egy párom se tudott mellettem megmaradni a sok munkám miatt eddig.
Viszont még fiatal vagyok,így sok mindent bepótolhatok,mert megvan mindenem,amire eddig vágytam: házam,autóm és az a munkám,amit szeretek.
Havi fizetésemből régebben szinte 60-70%ot félre tudtam rakni még a tanyán,a mostaniból már nem,mert több a rezsim.2004-ben a 90-100 ezerből 45-70 ezret el tudtam tenni,mikor mennyit.Így apránként,de össze jött minden.
köszönöm a válaszokat
olyan jó hallani,hogy meglehet csinálni egyedül is.
az hogy kinek milyen rögös az útja szerintem embere válogatja, úgy látszik
utolsót nem egészen értem
öregen miért ne lenne hitelképes vki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!