Bébikomp használata segített abban, hogy a babát többet lehessen "egyedül" hagyni? Már nem bírom a cipekedést, és nem tudom tőle végezni a munkámat.
A bébikomp kifejezetten káros a babák mozgásfejlődésére. Ha nagyon láb alatt van és nem lehet, hogy csak úgy elmászkáljon a lakásban, tedd a babádat járókába. Azt meg tedd olyan helyre, ahol épp dolgod van, hogy a baba legalább lássa, mit csinálsz, ha már nem vehet benne részt. Én a lányomat hagytam szabadon mászkálni, csak az ajtókat csuktam be, hogy olyan területre ne tévedjen, ahol már nem tudom szemmel tartani. Ott volt a konyhában, pakolta a kanalakat, míg főztem, ha takarítottam, hát mászott/ment ahogy tudott, adtam neki rongyot, hadd utánozza a takarítást. Jött velem a fürdőszobába, ha zuhanyoztam, de a wc-be is, amikor már tudott állni. Tény, hogy nem mindig haladtam a dolgokkal, néha kifejezetten hátrált, de hát ez van. Valahogy mindig megoldottuk, megoldjuk. Lányom önálló, kiegyensúlyozott, képes elviselni, hogy egy-két órát nem vele foglalkozom. Cserébe, ha vele vagyok mostanában, akkor csak vele. Meg is beszéljük - most megsütöm a palacsintát, utána meg majd főzünk együtt a baba konyhában. Mindig belemegy a lányom.
:D
2,5 éves kislány anyukája
Igen segít.Nem lesz semmi baja tölle.
Rövid időkre ted csak és biztonságos legyen.
A szomszéd baba nem hajlandó menni 15 hónaposan és a dokik a bébikompot is ajánlották.
Állitolag ara lett kitalálva,hogy elinduljanak a nagyobb babák is.
Én sose cipeltem a gyereket.
Utazóágyat használtam járókának, vagy a földön volt, amikor meg akkora lett, akkor többször volt a bébikompban is. Semmi baja a mozgásának, a mozgásfejlődésének se, 12 hónaposan szaladt (!) a labda után...
Most 3,5 éves, nagyon jól játszik egyedül és ugyanolyan jól emberekkel is :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!