Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tudok csinálni a tulajjal?

Mit tudok csinálni a tulajjal?

Figyelt kérdés

Folyamatosan bejárkál,ma is benn volt és a legnagyobb hidegben kizárta szándékosan a kutyámat.

Eléggé összeveszett velünk telefonon,hétvégén jönnek személyesen is.Van két hónap felmondási idő a szerződés szerint,de állítólag ha ő azt mondja,hogy nem megfelelően használtuk a lakást azonnal felbonthatja azt?

Jól tudom,hogy ilyen hidegben nem rakhat ki minket?Kéne egy-két hét,mire találunk lakást....

2012. febr. 3. 18:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Feljelenthetitek magánlaksértésért. Miután bérbe adta, nincs olyan hogy ő bejárkáál, max havonta egyszer ellenőrizheti az ingatlan állapotát, a ti jelenlétetekben.

A szerződés nem csak titeket, hanem őt is köti. Ha két hónap a felmondás akkor kettő, és kész.

2012. febr. 3. 18:04
 2/17 A kérdező kommentje:
Azt állítja,hogy nem volt arról szó,hogy szobakutyánk van,pedig direkt megbeszéltük vele,mert csak ebben az esetben költöztünk.Ilyen hidegben nem akarom kicsukni a kutyát a folyóson meg baromira nem tud kárt csinálni amúgy sem.A másik meg az,hogy mikor megírtuk a szerződést és beköltöztünk nem szóltak egy csomó dologról.Pl. a vízmelegítő a konyhában életveszélyes ( a fia villanyszerelő és ő mondta ezt kb 2 hete),valamint sehol sincs földelés és minden ráz....Ez engem véd nem?
2012. febr. 3. 18:07
 3/17 anonim ***** válasza:

Ezeket mind meg kell nézni, mielőtt beköltözöl. A régi tipusú épületekben nincs mindig földelés. Ülj le és nézd meg mi van leírva a szerződésbe, mit szabad, mit nem.

Gyerek van? Kiskorú?

2012. febr. 3. 18:14
 4/17 anonim ***** válasza:

mi véd? hogy ráz? na neee...

ő a tulaj, de Te vagy a birtokon belül...akár zárat is cserélhetsz...csak úgy mehet be, hogy előre jelzi a látogatását...ha nem vagy otthon, akkor nem(az engedélyed nélkül) a kutya az bizony határeset...

ha ilyen a viszony, akkor az már kuka...

mondd, hogy elmész, csak ügyelj a felmondási időre...kaució? mert az visszajár!

2012. febr. 3. 18:14
 5/17 A kérdező kommentje:
mindenképpen el akarok menni,csak nem akarom,hogy a tél közepén esetleg kilakoltasson...lakást kell előbb találnom...kaució sajnos nem jár vissza,mert egy éven belül költözünk,de azt nem tudom,hogy....Mikor ideköltöztünk,akkor mi festettünk ki meg minden,annak az árát vissza tudom kérni,vagy leírni az utolsó lakbérből stb?
2012. febr. 3. 18:21
 6/17 anonim ***** válasza:

Jajj Istenem.

Úgy sajnálom.

Minket decemberben "raktak ki", pedig rendesen fizettünk és nem volt velünk semmi gond. El akarják adni a lakást, a szerződésben 2 év lakhatás volt írva, de 1,5 év lett belőle. 1 hónapos volt a felmondási időnk. Pici babánk van. Mi inkább mentünk, nem kellett a feszkó...

Vannak nagyon gonosz főbérlők.

2012. febr. 3. 18:23
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha ő rak ki és nem tettetek tönkre semmit akkor milyen alapon tartja meg a kauciót???
2012. febr. 3. 18:24
 8/17 A kérdező kommentje:
Holnap jönnek....nagyon izgulok,mert utálom a veszekedést...és biztosan kiabálni fog velünk,mert a telefonban is ordított már.Mondjuk találtam pár paragrafust,ami minket véd,remélem nyugton marad,amíg elmegyünk...remélem minnél előbb sikerül lakást találni,de kutyával ugye nehéz,azért is költöztünk ide,mert ide lehetett hozni,erre -15 fokban gondolja meg magát...nem értem miért ilyenek az emberek :(
2012. febr. 3. 18:26
 9/17 A kérdező kommentje:
sajnos az van a szerződésben ,hogy csak egy év után jár vissza...mi hosszú távra terveztünk...
2012. febr. 3. 18:27
 10/17 anonim ***** válasza:
Ha ő rak ki benneteket, akkor semmiképpen nem tarthatja meg a kauciót!
2012. febr. 3. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!