Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Padlófűtés. Megéri? Ha igen,...

Kere83 kérdése:

Padlófűtés. Megéri? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Figyelt kérdés
Előnyök, hátrányok, mindent tudni szeretnék róla. Köszi
2012. jan. 23. 17:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen valóban hátrány a hőtehetetlenség,de ha valaki csak egy éjszakára akar befűteni(általában olyankor nem röpködnek a mínuszok),akkor célszerű a nappaliba,vagy valamelyik szobába egy normál egyszerű kandallót berakni.
2013. okt. 27. 22:47
 12/13 anonim ***** válasza:
74%
Padlófűtés+falfűtést ajánlom. Nagyon kellemes hőérzetet tud csinálni a felületfűtés. Lebegő porról annyit,hogy a radiátor ezen a téren sokkal rosszabb. A radiátor bordáit szinte senki nem szokta kiganézni és a radiátor működési elve miatt az szépen fejmagasságban keringteti a port. Míg a padlót normál esetben szokta takarítani az ember. Ha valaki a hőtehetetlenség miatt aggódik,akkor vegyük minimálisra a beton vastagságát. Annyi előnye lesz,hogy hamarabb átmelegszik,viszont annyi hátránya is van hogy hamarabb kihűl. Pl. ha fával fűt az ember,akkor szerintem praktikusabb a vastagabb beton réteg. Hiába a puffer tartály az is "kiürül" hamar. Az ember napközben meg úgyis általában dolgozni van. Olyankor meg előnyös a dolog. Ma már meglehet oldani úgy a szabályzást hogy bőven kezelhető szintre essen a hőtehetetlenségből eredő probléma. De ha van mellette egy másik felület fűtés akkor már meg is oldódott az átmeneti időszak problémája vagy a felfűtési probléma. Alacsonyabb hőmérsékletű fűtés, egyenletesebben adja le a hőt is. És nagyságrendekkel kellemesebb hőérzetet biztosít mint a radiátor. Nekem bevált. Meg eddig még senki sem panaszkodott akinek felületfűtést terveztem be. Légtelenítés dolog sajnos valós probléma. Előfordul,hogy olyan szinten levegősödik egyik másik ág,hogy a szivattyú sem tudja átdolgozni. Ilyenkor sajna osztónál egy kis bűvészkedés szükségeltetik. Esetleg ha van ágankénti elzárásra lehetőség meg lehet próbálni csak azt az ágat nyitva hagyni ami levegős. Ha mákunk van bejöhet a dolog. Minőségi csőnél, pl. rehau már nem sok esélye van hogy valaha is szétmenne a padlóban a cső. Ha valaki nagyon parázik miatta akkor ne engedje ,hogy toldást tegyenek a körökbe. Csak megdrágítja a mókát. Vagy nagyon csókosnak kell lenni az épületgépészeti boltban,hogy visszavegyék az ilyen darab csöveket. Viszont a kötések is nagyon jó minőségűek. Ha a nyomáspróbánál nem ereszt később sem fog.
2013. nov. 6. 22:33
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Most tesztelgetem, lassú keringtetéssel, alacsony hőfokon tartással valószínűleg nagyon takarékos lesz. Ebben az esetben el kell felejteni a magas számlákat, meleg padlót, lebegő port, hőingadozást. Sajnos meleg padlót akartam, de az agyon fűti a házat mivel szigetelve is van. Inkább célszerű egy állandó 22 fokos padlóra törekedni ez szépen szinten tartja a házat takarékosan. Keverőszeleppel és szivattyú sebességgel lehet szabályozni jól. A termosz nem jó ha kikapcsolja órákra mert nagy a tehetetlensége.
2016. okt. 19. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!