Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ablakfelújítás bontás nélkül-í...

Ablakfelújítás bontás nélkül-így hirdetik azt hiszem. Megéri? Akinek csináltak már ilyet, mennyibe került és jó?

Figyelt kérdés

1992-ben lett építve a ház.Az ablakok előtti függönyt még nem mozgatja a szél,de érzem,hogy jön be a hideg.Szó szerint süvít be az ablakon,ha közelebb megyek vagy oda teszem a kezem.

Amúgy szépek az ablakok,kár lenne szerintem lecserélni,meg hát... költséges is.

Ezért érdeklődöm.

Csongrád megyei vagyok.

2011. dec. 10. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%
Küldtem privit!
2011. dec. 10. 12:24
 2/11 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi szépen!

lehet,hogy félre érthető voltam,de nekem az lenne a lényeg,hogy a már bent lévő,szerintem még javítható ablakokat felújítsa valaki.Újakat én is tudnék betenni a régiek helyére,de az elég húzós összeg.Ezért gondoltam,hogy hátha megérné felújíttatni a "régieket".

Várom a további válaszokat is,az elsőnek pedig ment a +!!

2011. dec. 10. 14:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez valószínűleg az a módszer,mikor az ablakba(a falcba) egy kb.3mm széles,és 6~8mm mély hornyot marnak. Ezután ebbe belehúznak egy szigetelőt,aminek a kiálló része(ami szigetel)-egy "O"profil. A nútba olyan alakú rész megy bele, mint a méh fullánkja,így nem jön ki könnyen.

Szegeden a szigetelőanyagok boltjában lehet kapni méterre,a legkisebb 160,a legnagyobb 250 ft/m.

Lehet kapni náluk marófejet is,majd' 3 ezer. Fúrógépbe,fölsőmaróba fogható.

Ha szeretsz barkácsolni,meg tudod csinálni,én a mienket most csinálom.

Sokan hirdetik magukat,asztalosok,úgy hallottam,800ft körül csinálják méterét.

2011. dec. 10. 22:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Igen,szerintem is valami hasonló lehet.

Köszi a tippet,lehet,hogy kipróbálom(próbáltam már gumicsíkot is ragasztani rá,de semmi hatása,sőt rosszabb lett az addig aránylag jól járódó ablak,szóval le is szedtem)

2011. dec. 11. 09:26
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Anyámnak tavaly csináltak a régi gerébtokos ablakain egy kisebb felújítást.

A külső ablakszárnyakba hőszigetelt üvegeket tettek és a falcokba gumi szigetelés került. Különösebb bontás és szemetelés nélkül a négy ablakot egy nap alatt megcsinálták, és azóta érezhetően jobbak lettek.

2011. dec. 11. 09:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

utolsó!Mennyibe került azt nem tudod véletlenül?(darabja mennyi volt vagy métere vagy ahogy tudod)

Az ára lesz a mérvadó,mert ha nagyon drága,akkor inkább veszek újakat és kicserélni én is ki tudom.

2011. dec. 11. 11:01
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

2 db 180 x 150-es, és 2 db 150 x 150-es ablak volt, és ha jól emlékszem valami 220 ezer körül volt mindennel együtt, de majd megkérdezem pontosan.

Kimentek, felmérték, aztán pár hét múlva mentek és megcsinálták.

Fura cég volt, de jól dolgoztak: egy szlovák és egy szlovákiai magyar srác, egy cseh rendszámú kisbusszal...

2011. dec. 11. 11:38
 8/11 A kérdező kommentje:

Sia!

Hú.... köszi,de az nagyon sok..Én azt hittem(viccen kívül),hogy max 20 ezer darabja az ablakoknak!

Nekünk is van 150x150-es ablakunk meg nagyobb is,de újat tudok venni 30 ezer körül egyet.Jó az se olcsó,meg akcióban kell kifogni.

Na,mindegy,köszi a válaszokat mentek a zöld kezek mindenkinek!

2011. dec. 12. 20:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom azóta megoldottad-e,de ha nem,akkor pontosan mennyi ablak rossz?Mert gondolom nem az összes rossz,meg azoknak is az alsó része.Nálam is hasonló probléma volt,elvolt vetemedve néhány ablak,hál' istennek találtam egy olyan szakit,aki az ablak rossz részét kibontotta,s a helyére újat legyártott.Volt kritikusabb is,de ott is csak magát az ablaktáblát cserélte,a tokhoz nem nyúlt,mert az teljesen jó állapotban volt/van.
2015. aug. 2. 19:13
 10/11 anonim ***** válasza:
150x150 ablakomat 12 ezerért megcsinálta.
2015. aug. 2. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!