Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gázkazán őrláng kialudt....

Gázkazán őrláng kialudt. Máskor simán felélesztettem, esetleg a hőelemet megpucoltam a koromtól. Most nem megy. Mi romolhatott el ebben a viszonylag egyszerű körben? I1088. photobucket.com/albums/i324/porosz23/Kazn-5. jpg Egyéb részletek mellékelve.

Figyelt kérdés

A fúvóka alucsövét+lángelosztó végét és a hőelem „érzékeny” végét megpucoltam :

i1088.photobucket.com/albums/i324/porosz23/Kazn-1.jpg

A KI-kapcsoló és a vésztermosztát esetén kipróbáltam azt is ,hogy kiiktatom(=áthidalom) ezeket a körből, mégse marad égve az őrláng,tehát ezek esetleges hibája szerintem kizárható :

i1088.photobucket.com/albums/i324/porosz23/Kazn-3.jpg

Az őrláng(amíg nyomva tartom ,addig ég) szerintem nem kisebb,mint szokott lenni,s mivel a hőelem csúcsa fel is izzik(lásd kép), szerintem kellően körülnyaldossa a láng (ne feledjük,hogy rendesen működött, majd egyszer csak kialudt, szélcsendben):

i1088.photobucket.com/albums/i324/porosz23/Kazn-4.jpg

A hőelem hőjét hátul a gázarmatúrának átadó bumszlit is megnéztem, nem látom rajta,hogy hibás lenne, jó erősre meg is húztam a hollandi anyáját :

i1088.photobucket.com/albums/i324/porosz23/Kazn-2.jpg

Mit értünk az alatt,hogy ha a hőelem „kiég” ?

Az egész csak egy vastag darab drótnak tűnik :O) Szerintem el se tud romlani, annyira egyszerű :O)

Mit kellene látnom ?

A bumszlit csak simán ODASZORÍTJUK a gázarmatúra hátsó végén lévő csatlakozóhoz, nemde ?

2012. jan. 23. 15:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

...Ja ,és a lényeg :

Potom 1600Ft-ért kaptam, polcról, a véáros közepén, a piactéren...tehát különösebb utánajárás, keresgélés, megrendelgetés, várakozás nélül hőelemet az őrláng szájához.

Becsavartam a helyére, pöccre indul, mint egy jó kocsi.

MÁS:

Matatás közben kicsit hozzáérhettem a gázláng-magasság állító tekertyűhöz, a láng legyengült.

Hozzám hasonló profulás útjára lépett amatőr versenyzőknek segítségképp :

ezzel a csavarral lehet állítani, nagyon óvatosan, ujjheggyel, miközben ég a láng :

i1088.photobucket.com/albums/i324/porosz23/Gzlng-magassglltcsavar.jpg

MÁS :

Kiváncsiságból a termomágnest is a kezembe fogtam a gázszerelvény boltban, valóban gumitányér van rugós végén, ami már a szó szoros értelmében vett GÁZkör része, a gumilap gázt enged át,ill. fékez le. Azonban a boltos szerint nem túl bumm-veszélyes, ki tudnám cserélni én magam is, ha kell, mivel a rúgó szépen odanyomja a gumitányért a helyére akkor is,ha betekeréskor a meghúzásnál tévedek 1-2 Nm-t.

Tehát ez valóban egy "kicsavarom-becsavarom" tipusú, részemről még felvállalható meló lenne,...ha kéne.

Becsavarás után persze habos szivárgás ellenőrzést kell csinálni.

Őrláng-fúvokát is nézegettem ott, kúposan tömít az alja, becsavarás után persze ennél is szivárgás ellenőrzést kell csinálni, és ha nem tömít, utánahúzni érzéssel.

Az őrláng-fúvóka is elvileg könnyen elkoszolódik, nagyon apró a lyuk, és a háziasszonyok ritkán takarítanak a gázkazán belsejében.Tűvel nem csesztetni a lyukat, mert mikro-nano pontosságos!

2012. jan. 25. 10:27
 12/17 A kérdező kommentje:

Elcsesződött a fenti magasság-állítócsavaros kép linkje, itt a jó :

i1088.photobucket.com/albums/i324/porosz23/Gzlng-magassglltcsavar-1.jpg

2012. jan. 25. 10:32
 13/17 A kérdező kommentje:
...nem is csesződött el, csak ezeket a linkeket valahogy úgy töri ez az oldal(a kis komment-szerkesztő ablak), hogy nem lehet őket simán átmásolni egy internetbe, előbb ki kell szedni a sortörést...
2012. jan. 25. 10:37
 14/17 A kérdező kommentje:

...szóval nézhetitek a Híradót, nem leszek benne

(...hacsak estig meg nem fojtom a főnökömet :O)

2012. jan. 25. 10:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Az én tapasztalatom pedig az, hogy ha azt mondom hogy egy nagyjavítás + kitakarítás ára 12.000.- forint kiszállással, akkor a kedves megrendelő levegőért kapkod, és mindjárt nem vigyorog a múlt héten kétszázezerért csináltatott műfogsorával. Különben is! Ez most pont nem volt bekalkulálva, mert a jövő héten kell vinni a kocsit a kötelezőre! A márkaszervíz megcsinálja az egészet pusztán negyvenezerért, milyen rendes gyerek!

Hát ezért kérdeztem hogy mi a baj ha egy szerelő javítja meg úgy, hogy esetleg nem lesz bumm. És ha esélyt adsz pl. magadnak, még az is lehet hogy nem a Pedró megy ki a pincéből.

2012. jan. 25. 19:38
 16/17 schbandika válasza:
Ha nem birod meggyujtani az őrlángot talán ki kéne takarítani az őrláng gázvezető csövét,mert az is teli megy a levegőben szálló szöszökkel,a termoelem csak ez után működhet.
2012. febr. 7. 13:58
 17/17 anonim válasza:
Nagyon egyetértek a kérdés feltevőjével. Mivel ebben az Országban annyi a kókler (mindenhez értek)vállalkozó, valójában csak a lenyúláshoz ért. Tisztelet a TISZTESSÉGES kivételnek NE ŐKET MINŐSÍTEM csak a őket is lehúzza a (szemete SAJNOS) Én 32 éve vagyok vállalkozó és napi szinten tapasztalom a (hozzáértést) Nekem ÉTI 5 - ös kazánom van hasonló problémához hívtam ki egy "gázszerelőt" Olyan részeg volt, hogy mindenáron az azonos helyiségbe lévő HŰTŐSZEKRÉNY be
2013. okt. 28. 11:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!