Hogyan tegyem még vonzóbbá az eladó víkendházamat? Holnap jön egy érdeklődő, hogy megnézze.
Mielőtt megérkezik, főzz egy kávét, hogy kávéillat legyen. Az ingatlanosok szerint ez egy jó húzás :).
Ja, és hozd el otthonról a díszpárnákat, apró tárgyakat, hogy otthonosabbnak tűnjön. Csak ne felejtsd el hazavinni :D.
Az eddigiekhez még annyi, hogy takaríts ki alaposan. Csillogjon, villogjon minden, mintha új lenne. Ne legyen por még a falon se, sehol. A csap is fényesre legyen törölve. Az ablakok (kívülről is) és a függönyök is legyenek tiszták... stb. Sokan ezekre nem figyelnek oda.
A gyümölcsöskert iránt: esetleg vegyél pár szép gyümölcsöt (amik kinn is teremnének) és csinálj gyümölcskosarat az asztalra. Aztán mondhatod, hogy még ezeknél is szebbek teremnek a te kertedben. Ha készítettél belőlük befőttet, adj kóstolót, esetleg 1-2 üveggel ajándékba.
Kávéillat helyett én valami kellemes légfrissítőt használnék. Nem mindenki szereti a kávé illatát és az elég domináns. De egy enyhe párolgó légfrissítő észrevétlenül hatol be az ember tudatába és kellemesebbé teszi a környezetet.
Helyezz el szobanövényeket, sokat, sokfele. Attól nem lesz rideg és üres a vendégház.
"Ami túlságosan csillog-villog, az én szememben gyanús lenne, rögtön valami "rejtett" hibára, csapdára gyanakodnék."
Érdekes mód mi télen is takarítjuk a vendégházunkat... :) Szerintem ebben semmi gyanús nincs. Egyébként külföldön takarítottam pár hónapig és ott például még azok a lakások is csillogtak villogtak amiket csak arra tartottak fenn, hogy bemutassák milyenek a lakások a házban. Senki sem lakott bennük soha. Ilyen alapon miért lenne gyanús ha az ember kitakarítja azt a házat amit el kíván adni? Szerintem nincs is ennél természetesebb. És egy romosabb házat is sokkal megnyerőbbé tesz ha szép tiszta és rendezett. Ez még nem takarja el a bomladozó falakat, de szimpatikusabbá teszi.
Persze, ha a Rózsadombon, vagy egyéb üdülő-övezetben, vagy éppen aszfaltozott településen van, akkor igen!
A nagy magyar Alföld kellős közepén a víkendház és a gyümölcsös kint van a határban, ahova lehet hogy 15-20 km-t is autózol poros úton = jelenleg térdig sárban, akkor bizony nagyon gyanús, ha a házban éppen csillog-villog minden.
Az a kérdés, hogy az eladásra szánt épület + gyümölcsön milyen környezetben van.
Első és negyedik válaszoló vagyok!
Azt írtam, takarítson, szellőztessen ki, a járdákat és a házikó környét is tegye rendbe, szellőztessen ki, és fűtsön be.
Gondolom, hogy a pókháló eltakarítása és az egerek "eltüntetése" is beletartozik ezekbe, ha egyáltalán vannak.
Azt viszont túlzásnak tartom, hogy vigyen oda virágot, díszpárnát és hasonlókat, hiszen ha télen nincsenek ott, a virág gondozás (és fűtés nélkül) tönkremenne, tehát természetellenes az ottlétük. Az egyéb értékeket is télire "hazaviszik", hogy a kéretlen látogatóknak (betörők, hajléktalan beköltözők) elől mentsék. Tehát egy vevő szemében ez is túlzásnak tűnhet. Legalábbis mifelénk, az alföldi tanyák esetében. De mint korábban is írtam, sokat számít, hogy az a víkendház + gyümölcsös az ország melyik részében, milyen körülmények között van. A vevő nyilván, hogy ahhoz mérten fogja értékelni az ott látottakat, ezen most kár lenne egymást lehurrogni. Egyikünk sincs ott, ahol a kérdező tulajdona van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!