Mit tehetünk a balhés szomszéddal?
Az alsó szomszéd balhézik amiatt, hogy hetente/kéthetente szombaton hazamegyünk a nagyszülőkhöz panelházba két kisgyerekkel (2 és 3.5 éves), és hiába figyelünk arra, hogy ne zajongjanak, mégis minden alkalommal feljönnek szólni, hogy ne futkossanak.
Általában fél 12-re érkezünk, utána ebéd és a gyerekek minden alkalommal 3-tól 6-ig alszanak és már 8-kor megyünk haza. Megpróbáltuk megbeszélni velük a dolgot, de úgy néz ki, hogy nem jutunk dűlőre. Milyen hivatalos mód van ennek a megoldására? Egyébként nem rosszak a gyerekek, már alig engedjük, hogy játszanak vmi játékkal, minden esetben rájuk szólunk, hogy ne futkossanak, de mégis néha elszaladnak.
Én megkérdezném a kedves szomszédot hogy ő nem volt-e gyerek, és hogy havonta egyszer-kétszer nem lehetne-e mondjuk délután pár órát kibírni hogy a gyerekek játszanak. Aztán az ezekre a kérdésekre adott válaszainak a stílusa döntené el hogy kiverném-e a fogait vagy nem.
Hivatalos út szerintem annyi van, hogy feljelentheted zaklatásért. Jobb az ilyeneket ott helyben lerendezni. Kapjon a férjtől egy pofont és garantált a délutáni nyugalom:)
esetleg, érkezéskor köszönjetek be neki, hogy tudja h megjöttetek, a gyerekek is itt vannak, kár feljönnie.
illetve ha felmegy akkor nem észrevenni h csenget.
majd megúnja.
Ha csenget-kinyitod,lefényképezed.
Ha másodszor is jön,csak sokára nyitod ki,és ismét lefényképezed...majd közlöd vele,hogy ez zaklatás,és vagy rendőrt hívsz,vagy távoltartásit kérsz,és ha az emeletre felteszi a lábát,az zaklatás.
Az se árt,ha a hatóságnak mondod,hogy félnek tőle a gyerekek,nagyobb súlya van.
mit jelent az, hogy balhézik?
Hát én nem szólnék rá a gyerekre, az fix, egy idő után gyakorlatilag semmit sem csinálhatnak. Ennyi kibírnak. Ha nem, hívjon rendőrt. És ezentúl majd ti is minden sz.rért azt fogjátok tenni.
Nálunk a felső szomszéd állandóan a széket tologatja, alattunk tüdőbeteg szomszéd, mellettünk kutya, és persze nálunk is 20 hó különbséggel két kisgyerek. Volt is panasz, de a közös képviselőnél tovább nem jutottak. Ráadásul nálunk az alsó szomszéd mondta a panaszkodó felsőnek, hogy egy társasházban azért van egy zajszint, amit el kell viselni. Kisgyerek zajjal jár. Nem autózhatnak a parkettán, nem rohangálhatnak és nem dobálózhatnak, ők ezt megszokták. De amikor felsírt a pici és még oda sem értem az ágyhoz és már dörömböltek, azért azt durvának tartottam, sőt nappal is dörömböltek, ha sírt a pici. A mászás is zavarta őket meg az is, ha véletlenül jó kedve volt a kicsinek és sikongatott. A szomszéd is elképedve mondta, hogy ők hallják, ha hozzánk dörömbölnek. Ez van. Nem vagyunk köszönő viszonyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!