Miért az én nevemre jönnek még mindig a számlák?
Figyelt kérdés
Eladtam a lakásomat és nagyon úgy néz ki,hogy a vevő nem íratta át a villanyórát a saját nevére.Én ezt kérhetem az édásztól?Most jött egy felszólító levél,az én új lakcímemre,és a régi lakásomra szólva.Honnan tudja az EOS/nekik adta át az édász a pénzbehajtást/,hogy én hol lakom?Dátum van rajta és akkor én már régen nem laktam a házban.Lehet nekem ebből bajom?2009. máj. 22. 12:54
1/3 anonim válasza:
Az adásvételi szerződésnek van egy oldala ahol le vannak irva a birtokbaadáskori óraállások amit az eladó és a vevő is aláir. Az adásvételivel be kell menni a szolgáltatókhoz és kezdeményezni az átirást az ott szereplő óraállásokkal. Nem árt felhivni a vevőt se, talán csak feledékeny volt, de az is lehet, hogy a szolgáltató hibája - bár ez nem valószinű.
2/3 anonim válasza:
Én úgy tudom ezt az eladónak és a vevönek együtt kell intézni!
Legalábbis nálunk a családba(Mi,Tesómék,Apumék)tavaly három lakás vétel-eladás történt és mindnél igy müködött!Együtt felirtuk aztán együtt mentünk a közmüvekhez!
3/3 anonim válasza:
Nálunk is ez volt a helyzet: eladtam egy kiskertet, és a villanyszámla, meg a felszólítás még hónapok múlva is hozzám érkezett.
A vásárló állítólag (és szerintem igazat mond) átíratta. Vigyázni kell a szolgáltatókkal is, mert lehet, hogy ők hibáztak.
Mindenesetre az adásvételi szerződés másolatát juttasd el nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!