Papírok, számlák rendszerezése. Van valakinek valami jó ötlete?
Én így csinálom:
1. dosszié: enyém (bizonyítványok, munkaügyi papírok, magánnyugdíj, biztosítás, folyószámla kivonatok, bérpapírok. Mind külön genotherm-ben.
2. dosszié: férjemé: ugyanezen dolgok.
3. dosszié: Közös: számlák, külön-külön genotherm-ben, telefon, víz, villany, tv, közösktsg, stb.
Minden év januárjában fogok egy A/4-es méretű borítékot, és az elmúlt év számláit abba teszem. Ráírom az évszámot, és megy egy cipősdobozba. (ezeket csak öt évig őrzöm)
A dosszié újra üres, és kezdem előlről. Nagyon jól működik már 9 éve, mindent egy mozdulattal megtalálok.
(a csekkek feladóvevényét magára a számlára tűzöm, úgy teszem el.)
Én is iratgyűjtőbe fűzött genotermeket használok.
Külön áramdíj, vízdíj, kábeltévé, internet, autórészlet, mosógép-részlet. Alkoholos filccel ráírtam, melyikben mi van.
Mindegyikbe 12 db-ot tettem, alulról kezdtem feltölteni, ott vannak a januári számlák. Kevés helyet foglal, áttekinthető.
A csekkeket rátűztem a számlára, így nem csúsznak szét. Aztán gyorsan átállunk e-számlára, aminél csak lehetett.
Szóval a számlák már a gépen tárolódnak, szépen minden számla mellé lementve az utalásról az "export" fájlt.
Ami papíros, azokat gyűrűs dossziéba rendeztem, így:
- orvosi papírok (férjemé és enyém genotermában, időrendben, a genot.-ra ráírva az év, meg a keresztnév)
- házunk (építkezési anyagok, engedélyek, tervek, ötleteink, stb.)
- személyes (mindenkinek egy saját dosszié)
- munkaügy (bérpapírok, bevallások, mindenkinek saját)
- bank (összes bankszámlakivonat és a szerződések, magánynyugdíj cuccai)
- garanciajegyek, blokkok egy külön dossziéban, a kezelési útmutatók
- közüzem (itt van a víz, gáz, villany, telefon, internet anyagok)
Mindenesetre sokkal könnyebb, mióta elektronikusan jönnek a számlák.
utolsó:
Ha gyűrűs dossziét nem akarsz, akkor is tehetsz mindent genotermába, ezeket össze lehet tűzni ott, ahol amúgy lefűznéd.
Ráírod mi van benne és dobozban is tárolhatod, lehet kapni szép fedeles kartondobozokat. Csak a dobozra írd rá, mi van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!