Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Papírok, számlák rendszerezése...

Papírok, számlák rendszerezése. Van valakinek valami jó ötlete?

Figyelt kérdés
Szeretném rendszerezni a számlákat, és a fontosabb papírokat, mint adásvételi szerződések, a kocsi papírjai, és stb... Az a gondom, hogy nem tudom mibe tegyem, és hogyan kezdjek hozzá. Valaki tudna segíteni? Szeretném, ha átlátható lenne, és ha keresek valamit, azt azonnal meg tudnám találni. Előre is köszönöm a válaszokat és az ötleteket!
2010. szept. 21. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél iratlfűzőt és irattartó papucsot. A genothermbe berakod csoportosítva a dolgokat. Jótállási jegyek, orvosi papírok, csekkek, adásvételi szerződések, banki papírok stb. Az irattartó papucs oldalára pedig ráírod egymás alá, hogy abban a papucsban mi van. Akár a benne elhelyezettek sorrendjében is lehet és akkor benne már nem is kell különösebben keresni, tudod, hogy a 8. genothermben vannak a csekkek.
2010. szept. 21. 10:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam erre, de a számlák ugye picik, és lecsúsznak az aljára. És azon belül hogy rendszerezitek? Mármint havonta minden számlát 1 irattartóba, vagy fajtánként külön? Mert én arra gondoltam, hogy azt is külön választom. Hogy minden számlának külön tasak jutna. És akkor 1 helyen lenne pl a mobil számla és társai... Mi a véleményetek?
2010. szept. 21. 11:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én így csinálom:

1. dosszié: enyém (bizonyítványok, munkaügyi papírok, magánnyugdíj, biztosítás, folyószámla kivonatok, bérpapírok. Mind külön genotherm-ben.

2. dosszié: férjemé: ugyanezen dolgok.

3. dosszié: Közös: számlák, külön-külön genotherm-ben, telefon, víz, villany, tv, közösktsg, stb.

Minden év januárjában fogok egy A/4-es méretű borítékot, és az elmúlt év számláit abba teszem. Ráírom az évszámot, és megy egy cipősdobozba. (ezeket csak öt évig őrzöm)

A dosszié újra üres, és kezdem előlről. Nagyon jól működik már 9 éve, mindent egy mozdulattal megtalálok.

(a csekkek feladóvevényét magára a számlára tűzöm, úgy teszem el.)

2010. szept. 21. 17:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy nagy mappám van, benne irattartó bugyik. Alkoholos filccel mindegyikre ráírva, mit tartalmaz. Tematikusan rendszerezem őket, a csekkek lecsúsznak az aljára, de ha úgy rakod bele, hogy a legutolsó mindig alulra vagy fölülre kerüljön (mindegy, csak következetesen), akkor kihúzod a bugyiból, ha kell, és időrendben vannak, ezért könnyű megtalálni, amelyiket keresed.
2010. szept. 21. 20:15
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is iratgyűjtőbe fűzött genotermeket használok.

Külön áramdíj, vízdíj, kábeltévé, internet, autórészlet, mosógép-részlet. Alkoholos filccel ráírtam, melyikben mi van.

Mindegyikbe 12 db-ot tettem, alulról kezdtem feltölteni, ott vannak a januári számlák. Kevés helyet foglal, áttekinthető.

2010. szept. 22. 11:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A csekkeket rátűztem a számlára, így nem csúsznak szét. Aztán gyorsan átállunk e-számlára, aminél csak lehetett.

Szóval a számlák már a gépen tárolódnak, szépen minden számla mellé lementve az utalásról az "export" fájlt.

Ami papíros, azokat gyűrűs dossziéba rendeztem, így:

- orvosi papírok (férjemé és enyém genotermában, időrendben, a genot.-ra ráírva az év, meg a keresztnév)

- házunk (építkezési anyagok, engedélyek, tervek, ötleteink, stb.)

- személyes (mindenkinek egy saját dosszié)

- munkaügy (bérpapírok, bevallások, mindenkinek saját)

- bank (összes bankszámlakivonat és a szerződések, magánynyugdíj cuccai)

- garanciajegyek, blokkok egy külön dossziéban, a kezelési útmutatók

- közüzem (itt van a víz, gáz, villany, telefon, internet anyagok)

Mindenesetre sokkal könnyebb, mióta elektronikusan jönnek a számlák.

2010. szept. 23. 09:11
 7/8 anonim ***** válasza:

utolsó:

Ha gyűrűs dossziét nem akarsz, akkor is tehetsz mindent genotermába, ezeket össze lehet tűzni ott, ahol amúgy lefűznéd.

Ráírod mi van benne és dobozban is tárolhatod, lehet kapni szép fedeles kartondobozokat. Csak a dobozra írd rá, mi van benne.

2010. szept. 23. 09:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! Nagyon sokat segített mindenki!
2010. szept. 27. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!