Plafonra ragasztható hungarocell dekorációs lapokkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Mennyire tartós? Arra gondolok, hogy láttam már olyat, hogy itt-ott elengedi a ragasztó és lepotyog egy-két lap.
Akinek van ilyenje, ez mennyire jellemző?
Nálunk ráadásul olyan a plafon, hogy mikor festékkel festettük, még az is ilyen foltokban lepöndörödött az előző réteg festékkel együtt. Csak úgy lehetett normálisan lefesteni, ha az előző festékrétegeket teljesen lekapartuk.
Azt is írják ezekről, hogy hőszigetel. De ahhoz nekem elég vékonynak tűnik, hiszen alig 1cm vastag egy ilyen. Persze a semmihez képest biztos jobb.
A fürdő mennyezetét borítottam be ilyennel. Mert meguntam, hogy örökké repedezett a mennyezet, és penészes.
Persze alaposan le kellett kaparni a leváló rétegeket, hogy elkerüljem a leválásos jelenséget.
Ahol nagyobb mélyedés keletkezett, ott újra gletteltem.
Majd diszperziós ragasztóval alaposan bekentem a lapokat, úgy raktam fel. Pontosabban pamacsokat tettem, a széleire sűrűbben. Alaposan odanyomtam a mennyezethez, az oldalt kitüremkedő ragasztóval pedig végighúztam a széleket, hogy sehol ne legyen rés. A végén a lapok közötti apró réseket is kitömítettem ezzel az anyaggal, majd lefestettem. A végeredmény elég szép lett. Ugyan még nem telt el sok idő (3 év), de nem válik le, nem potyog egyelőre. Ja, és nem penészedik! Igaz hogy vékony, de akkor sem olyan rideg, hideg anyag, mint a vakolat, nem csapódik ki rajta egyből a pára.
francokat!
11 éve gipsszel tettem fel. töredéke a ragasztó árának, évekik lakatlan,fûtetlen volt a hàz, a mai napig hintázhatnék rajta....
a ragasztóanyag csak lehúzás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!