Hogyan zajlik a lakcímváltozás bejelentése és a közüzemi számlák átíratása? (Lent)
Figyelt kérdés
Olyan szituációban vagyok, hogy szüleim megvették elhunyt nagymamám lakását, anyukám az egyik örökös volt, de nem tudtak megegyezni és végül édesapám megvette: szüleim nevén van. Én költöztem ide, én fizetem a rezsit, tehát tartom fent a lakást! Kérdésem a következő, hogyan zajlik a közüzemi számlák átíratása az én nevemre, mert ugye nem albérlő vagyok, hanem a gyerekük. A számlák még nagymamám nevére jönnek...ez gondot okozhat??2011. máj. 11. 21:48
1/5 anonim válasza:
A ház ahol van be kell menni az okmányirodába(a legközelebbibe)vagy az önkormányzatra,kellett ,hogy a szüleid kapjanak egy papirt,hogy ez az ővék vagy a tied ezt be kell vinni és ezt a lapot bemutatva kell a házat a te nevedre iratni,ez bekerül egy adathálózatba és már tudni fogják,hogy te laksz ott és nem a nagymamád...
2/5 anonim válasza:
Szóval a lakás a szüleid nevén van. Időpontot kérsz az okmányirodába, lakcímbejelentőt egyik szülő aláírja,(a szállásadó) viszed a tulajdoni lap másolatát, vagy a tulajdoni lapot (ezt vissza adják) és kész. A számlákat pedig úgy tudod a nevedre kérni, hogy a szolgáltatókhoz neked kell bejelentened.
3/5 anonim válasza:
Érdemes az egyes szolgáltatókat külön-külön felhívni, mert én tulajdonosként most egy olyanba futottam bele, hogy a kábel TV szolgáltató az adásvételi szerződést kérte (nem, nem tulajdoni lapot).
Gondot akkor okozhat, hogy ha a nagymamád kap valami kedvezményt, amire te nem lennél jogosult.
4/5 anonim válasza:
Én is pont ennél a fázisnál vagyok így lakásvétel után.
Nekem mindegyik szolgáltató (Foldana társasházkezelő, Díjbeszedő Holding, ELMű) is a jegyzőkönyvet (a mérőállások rögzítéséről) és az adásvételi szerződést kéret, a tulajdoni lap nem is izgatta őket.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor szerintem először telefonálok :)
2011. máj. 13. 21:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!