Szén mellé tettem fát is, de ugyan ott vagyok mintha csak szénnel tüzelnék, ez hogy lehetséges?
Van egy vegyes tüzelésü kazánunk, és próbálgatom. Ki akarom húzni azt az időt míg nem kell a tüzre nézni. Ha rakok rá 4 kg szenet, és hozzá teli pakolom még fával 2h mulva már esni kezd a rendszer viz hőmérséklete 60 fok alá,ha csak szenet rakok rá (4kg) akkor is tartja simán a 60 fokot 2 órán keresztül. Ergo mindkét esetben ugyanúgy leégett. A fáról annyit hogy idei vágású, eléggé nedves még szerintem.
Magyarán magában tartja a 60 fok feletti hőfokot. Most ez hogy van?
"fa alá szén és a fát gyújtom meg?
Lassabban ég el? mindamellett szépen adja a meleget is?
na kifogom próbálni..."
Korábban leírtam már, most csak bemásolom:
1.) Salakolj le.
2.) Tegyél a tűztérbe 2 vödörnyi szenet.
3.) Tegyél rá gyújtóst, arra fát
4.) Gyújtsd meg és adj sok levegőt neki! (A salakoló nyílásnál teljesen kinyithatod az ajtót, a tűztérnél a levegő nyílást kb. félig nyisd ki!)
4-5 perc múlva lobogva kell égnie a lángnak, és 15 perc múlva a szénnek is be kell gyulladnia. Ha egy fél őra múlva ránézel lezárhatod a tűztér ajtaján a szellőzőt, és alul is becsukhatod az ajtót. Alul adj egy negyed nyílásnyi levegőt, vagy hagyd az automata huzatszabályzót dolgozni ha van. (Azt is be kell állítani, hogy ne zárja el a levegőt csak kb. 70-80 foknál, mert ha 40-nél lezár, akkor sose lesz meleg!)
Elméletileg így 6-8 órán át melegnek kell lennie. Ha hűl a víz, amit érzel ha megfogod bent a csöveket, akkor menj ki, a parazsat kotord az egyik oldalra, a másik oldalra pedig lapátolj sok szenet.
A fenti módszerrel, jó huzatú kémény mellett nem lesz kormos minden, és a szomszédokat se fogod kifüstölni!
Így fűtöttünk 20 éven át amíg vegyestüzelésű kazánunk volt...
A kazánfűtésben a legtöbbet a megszerzett tapasztalat jelent, minden rendszer egy kicsit másképp működik, gyakorolni kell, és próbálgatni a helyes beállításokat!
Vannak jónak tűnő megoldások, még mindég ott tartunk, hogy elégetjük a szenet!!! A szén és a fa is energia hordozó, amit, ha csak úgy elégetsz, némi hőt termelsz vele, a többi a kéményen távozik, tehát nem gazdaságos!!!
Fával FŰTENI bonyolult dolog, arról nem írok, mert pénztárca kérdése, ha valaki bírja anyagilag, azt azért meg kell gondolni, hogy elég veszélyes!!!
SZÉNNEL lényegesen egyszerűbb és hatékonyabb a fűtés!!!!
HOGYAN, ugye ez a kérdés? KAZÁN KELL, nem akármilyen, mert csak úgy tüzelve ez sem játék! Mérgezés, korom, füst, robbanás, takarítás, felügyelet, kezelőszervek, rövidebben huzatszabályozók, kazánajtók!!!!!!
Talán felsoroltam minden hibát, amit jobb kiküszöbölni!!!!
A szenet el kell gázosítani, a CO a fűtőenergia, ami 605°C-nál robban,
ezt az energiát kell lelassítani, a CO-t el kell égetni, HIDROGÉNNEL,amit úgy állítunk elő, mint a CO-t, csak megvizezzük a szenet, a két gáz COH
amit a szén felett azonnal kék lánggal elégetünk! (városi gáz!!) Lesz belőle CO2 meleg és nitrogén szintén meleg, ez a két gáz egymással ütközve növeli a HŐT, ez FŰT!!!!!, majd lehűlve a kéményen hidegen távozik!!!
A hőfok igény szerint beállítható a két huzatszabályozóval!!!!
Még egyszer kihangsúlyozom, olyan KAZÁN kell, ami ezt tudja!! Nemrég
kapcsolatban voltam, aki ezt kétaknás kazánban próbálta ki, eleve nem működött!!! NEM javaslom, hogy bárki ezzel kísérletezzen!!!!!!!
Kazán rajzot tudok küldeni és van egy kérésem ha lehet kúltúráltan beszéljük meg, ha valaki problémát talál benne!!!!! 06-30-711-8164
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!