Mivel olcsóbb tüzelni? Olcsóbb fajta szénnel vagy akácfával?
Figyelt kérdés
A fát mondják hogy olcsóbb de én azt tapasztalom hogy a szénnel olcsóbb...2010. dec. 18. 09:37
1/24 anonim válasza:
A száraz fa olcsóbb. A nedves fa drágább.
2/24 A kérdező kommentje:
Igen mivel a párolgás hőelvonással jár ami rontja a hőtermelést, de én most száraz fára meg száraz szénre gondolok. Vizesen senki nem sózza rám!
2010. dec. 18. 15:33
4/24 anonim válasza:
De egyszerű, kiszámolod az olcsóbb fajta szén fűtőértékének és árának ismeretében.
6/24 anonim válasza:
Nem az volt a kérdés, hogy mivel a LEGDRÁGÁBB!
8/24 anonim válasza:
Akkor mutasd már meg, hol kapható bármilyen brikett, ami nem a fa árának minimum a kétszerese!
9/24 anonim válasza:
A brikett fűtőértéke átlag 17-19 Mj/ Kg
Nedvességtartalma max 5-6%
Mivel előre kicsomagolt,a súlyát pontosan tudom.
Tehát miért fa?
10/24 anonim válasza:
A fűtőértékét mindenki tudja, mint ahogyan a fáét is. Az árát mondjad, ami miatt szerinted jó vétel! A (lég)száraz fa fűtőértéke 14-15MJ/kg, az árára itt gyakorin sokan mondják, hogy 1000/q, vagyis 10Ft/kg. A briketté meg leginkább 40-50Ft/kg, de előtted a lehetőség, hogy mutass egy forrást, ahol mondjuk 15-ért lehet kapni, és akkor már egy árban lesz a fával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!