Van akit nem érdekel a karácsony, és fenyőfája sincs?
a karácsony nekem az utóbbi években szinte nem jelent semmit. kisebb koromban, mikor még éltek a nagyszüleim, és vidéken töltöttük az ünnepeket, sokkal jobb hangulata volt, mindig vettünk nagy, élő fát, díszítettük, együtt sütöttünk, főztünk. azt nagyon szerettem.
amióta csak mi ketten vagyunk anyummal, azóta inkább a nagy beszélgetések, pihenés, filmnézés időszaka ez az ünnep. van egy kis műfenyőnk, arra dobunk pár díszt, gyújtunk sok mécsest, és ennyi. megemlékezünk a nagyszüleimről, családi sztorikat mesél anyum, régi képeket nézegetünk.
ajándék azért szokott lenni, de nem mindig. ha épp találunk valami olyat, aminek a másikunk nagy hasznát veszi, és tuti örül neki, akkor átadjuk, de ha nincs semmi, az sem baj. nekem sokkal többet ér, hogy van egy szerető édesanyám, akivel nagyon jól kijövök. elvégre már csak mi ketten maradtunk a családból, tesóm nincs, anyumnak sincs, szóval legalább nem arról szól az ünnep, hogy mindenki itt tobzódik, és a saját gondolataimat nem hallom. ilyenkor jó a nyugi meg a csend.
őszinte leszek: akkor sem borulnék meg, ha valami okból fogva egyedül kéne lennem karácsonykor majd egyszer. néznék jó filmeket, nagyokat aludnék, sétálnék, sütnék valami jó kaját. :D
"Hát nem irigyellek titeket, sajnálom, hogy ennyire nem jelent nektek semmit a karácsony..."
Miért kell ahhoz karácsony, hogy jól érezzem magam a családdal, úgy, mint ahogyan leírtad a folytatásban? Ha úgy veszed, nekem minden héten "karácsony" van, és nem csak karácsonykor veszem elő a hatalmas emberbarát szeretetemet, és utána meg egész évben le sem tojom a másikat.
Miért kell lesajnálni azokat, akik nem úgy gondolkodnak, mint a csorda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!