Van akit nem érdekel a karácsony, és fenyőfája sincs?
Sziasztok. Olvastam a kommenteket,énis leírom az enyém. Nálunk ma úgy zajlott a karácsony,hogy főztünk pár dolgot, apa kb 1 hete kért a virágboltos ismerősétől 1 fenyőágat és nagyjából azt díszítettük fel. Megkajáltunk (anya,apa,én), ajándék nem volt,megvesszük ami szükséges évközbe, sőt nem is hívtunk senkit. Végre együtt van a család,felesleges más embereket is kerülgetni. Most anyáék lefeküdtek tv-zni,én pedig gépezek. Ennyi a szentesténk és nekünk tökéletesen megfelel!
L/19
Én kb. 8-10 év óta mindig ugyanazt a karácsonyfát díszítem fel. (Év közben jól el van a szekrény aljában.) Útáltam, hogy még márciusban is az élő fenyő leveleit csipkedtem a padlószőnyegből. A műfenyő nem hullajt! Egy kis szín a lakásban.
Ma egész nap sütöttem, főztem. A legnagyobb részét már be is raktam a fagyóba. Holnap d.u. várom a tesót és a sógornőmet. Egy-két óra dumcsi, egy pohár bor, két pohár rostos üdítő, (ahogy ismerem őket) süti mellett. Szerény, inkább jelképes ajándék, nem azt tartjuk elsődlegesnek.
Karácsonyfát mi már az idén nem állítottunk... Tavaly is csak formalitás volt.
Pedig én úgy imádtam mikor még kisebb voltam, hogy együtt díszítettük! :(
Ajándékozás nem volt, én kaptam egy kis pénzt és kész...
Egész nap nem csináltunk semmit, én gépeztem, tv-ztem, a szüleim is elvoltak és kész...
Mint egy átlagos hétvége. :(
Hát nem irigyellek titeket, sajnálom, hogy ennyire nem jelent nektek semmit a karácsony. Én imádom a karácsonyfát, hatalmas normandiai fenyőt vettünk az idén is, nem három napig tart, mert csak január vége felé szoktuk leszedni. Szeretünk esténként kiülni a nappaliba, és nézni a fényeit, a délutáni kávékat fenyőillatban elfogyasztani. Nekem az ajándékozás is öröm, adni is, kapni is, nem az ajándék mértéke a lényeg, hanem maga a meglepetés, hogy vajon mi van számomra a karácsonyfa alatt, meg az öröm a többiek szemében, amikor kibontják, amit vettem nekik.
Szerintem kellenek az ünnepek, és kizárólag rajtunk múlik, hogy ez a három nap másmilyen legyen, mint az év többi napja.
Én is szeretem a karácsonyt és fontosnak tartom az ajándékozást - ahogy az egyik válaszoló is írta, de sajnos idén én se állítottam fát jónéhány indok miatt, de nem azért, mert nem érdekel a karácsony...és sajnos a családtól is messze vagyok így az ajándékozás is elmaradt.
Viszont nem is ez a lényege az ünnepnek, hanem a szeretet. Én is utálom a formaságokat, én minden ajándékot nagy körültekintéssel választok ki bárkinek adom is, kerülöm a haszontalan dolgokat viszont örülök a gyertyatartóknak is, mert imádom az ilyen "bóvli" cuccokat, ugyanis magamnak sose vennék mert sajnálom rá a pénzt, de ha valaki veszi nekem akkor az tök jó, mert díszíti a lakást.
A karácsonyfa díszítés meg gyerekkorom szép emléke, még úgy is, hogy mindig volt civakodás... :) Imádom a készülődést, a színeket, az illatokat. Ha gyermekem lesz tuti részesítem majd ebben az élményben, amíg csak ki nem növi... :)
én állítok fát, de ajándékot csak a tesómnak vennék, de vele megbeszéltük, hogy nem. mindketten vettünk magunknak olyat, amire vágytunk, azt kineveztük ajándéknak (konkrétan én új mikrót, ő okostelefont.) de régen, míg otthon laktam, szintén olyan ajándékokat kaptunk, vettünk, amire konkrétan szükség volt. utálom a felesleges cuccokat, amik csak felhalmozódnak a lakásban, és semmire se jók. kaja nem volt különleges, zöldséges rizs volt műhallal (vegetáriánusok vagyok, ilyen myoproteines "hal" volt.), meg bolti süti. ugyan akartam sütni, de pont elment az áram, itt ültünk a sötétben...aztán elmentünk a városba, megnéztünk egy kocsmát, hogy ne itt üljünk a sötétben (Angliában vagyunk, ez szokás amúgy itt, hogy nem családdal ünnepelnek szenteste, hanem buliznak.)
különösebben engem sem érdekel, pl. nem fogok hatalmas főzészetet csinálni, pláne, hogy nem is szeretek főzni, csak azért, mert úgy szokás. engem a leginkább olyan szinten érdekel a karácsony, hogy végre van pár szabad napom, amikor nem kell dolgozni menni, és pihenhetek.
Nálam sosincs fa, vagy fenyőág, inkább tulipánt vagy nárciszt hozok be ilyenkor a lakásba:-) Várom már a tavaszt!
Anyuéknál csak egy égősor van feltéve az ablakba, velük ünneplek mindig.
Nálunk a karácsony csak egy szentdélután, együtt ebédelünk és ajándékozunk. Ez utóbbiak csak apróságok, nem anyagi okok miatt, hanem praktikusságból. Hogy senkinek ne kelljen hülye ajándékokon törnie a fejét. Ebéd után hazamegyünk és jót alszunk:-). 25-26 nem érdekel, ha jó az idő, akkor kirándulunk és élvezzük a munkaszüneti napot:-) Vallásosak nem vagyunk, nekünk ez csak egy laza hétvége.
Teljesen megértem az előző kommentelőket. Én sem vagyok annyira oda a karácsonyért. Egyedül az a jó benne, hogy lehet három napig pihenni. Bár annak idején egyetemista koromban pont nem lehetett, mert mindig volt egy vizsgám 28-29-e körül.
Fánk van, de ha egyedül élnék, lehet nem vacakolnék vele.
A család nagyon szűk, vallásosak sem vagyunk, így nálunk is tv-zéssel, gépezéssel, esetleg sétálással telik ez a három nap.
A karácsony nem attól karácsony, hogy karácsonyfát állítunk ás méregdrága ajándékokat veszünk. Március 15 sem attól ünnep, hogy kokárdát tűzök még a hátam közepére is.
Nálam sincs karácsonyfa, a szüleimnél sem. Van ugyan egy műfenyőm (nem én vettem), de azt sem állítom fel, mert csak kerülgetni kellene. Szerintem kár a fenyőért, maradjon inkább az erdőben. Az a leginkább megbotránkoztató, amikor valaki azért vág ki és lop el egy fát, hogy elmondhassa hogy van karácsonyfája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!