Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Eme terv kivitelezésére mire...

Eme terv kivitelezésére mire van szükség?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy jelenlegi 1 szintes ház tetőszerkezetét szeretnénk levenni és egy szint ráépítésével bővíteni. Milyen dokumentumokat/engedélyeket kell beszerezni illetve milyen díjai vannak?
2011. nov. 21. 10:18
 1/3 anonim ***** válasza:

A pontos menetet én sem tudom, mert én nyaralót akartam volna átépíteni és átminősíttetni, de letettem róla, annyi pénzt akartak lehúzni rólam.

A teljesen hivatalos menet kb. a következő lenne:

- Előszeded a régi alaprajzát a háznak, odaadod egy építésznek és megbízod, hogy tervezze meg neked az új szintet. Elmondod neki az általad gondolt részleteket. Ez alapján ő csinálni fog egy A4-es (M1:100 arányú) tervrazjot. Ezért ő kb. 100 ezer Ft-ot akar legombolni rólad.

- Ha kkéred, további sok pénzért készít neked teljes kivitelezési, sőt akár még felvonulási tervet is. De ez általában, kis családi házaknál nem kell.

- Az építész követelhet még statikai vizsgálatot is, ami akár 200 ezer Forint is lehet.

- Az A4-es tervrajzzal be kell menni a Polgármesteri Hivatal Építési Osztályára és ott építési engedélyt kell kérni. Ennek is van hivatali díja, néhány 10e Ft. A pontos eljárás menetet nem tudom, mint modtam én nem vágtam bele.

- Összegyűjtöd a munkásembereket és nekikezdtek a feladatnak. Fontos, hogy bizonyos területeken bizonyos időszakban nem végezhetsz építési munkálatokat, pl. üdülőterületen nyáron. Ezzel kapcsolatosan szintén az építési osztályon kell érdeklődnöd.

Szóval, így megy hivatalosan. De ez olyan drága, hogy szinte senki sem csinálja így, csak ha annyira bunkók a szomszédai.

2011. nov. 23. 11:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Az első jól összefoglalta. De! Szerintem megérne egy kört, hogy az illetékes építésügyi hatósághoz, helyi ph., bemennél és elvi engedélyt kérné rá. Az engedély lényege, hogy egyáltalán ilyen bővítést engedélyeznek e. Mint az első által írt adatokkal számolva, gyakorlatilag csak papírmunkát végzel és a végén akár több 100e-res tarifával a hátad mögött azt mondja a hivatal, hogy nem. Pénz a semmiért ekkor!
2011. nov. 23. 17:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!!!!!!
2011. nov. 23. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!