Megoldható lenne a teljes önellátás egy tanyán, munkahely nélkül?
Igen a szoftvert nem veri el a jég, hanem letöltik torrentről:)Lehet csűrni csavarni a dolgokat.
Nem kell olyan messzire menni a történelemben (40-50-60 évet) nagyon sok ember élt és gazdálkodott tanyán. Többek között a nagyszüleim is. Egy napot nem dolgoztak "munkahelyen". Mégis mindenük meg volt. Pedig abban az időben se volt sokkal kevésbé anyagias a világ.
Abszolút más élet stílus egy tanyán élni és dolgozni. Gályázni a szürke hétköznapokban céltalanul mint egy gép (pl. egy gyárban) szerintem sokkal rosszabb. Ha választanom kellene a kettő közül én inkább mennék a tanyára.
A gazdálkodás pegid azért nem olyan nagy ördöngösség mint sok termő földet max az autópályáról látott "városi" számára. Vannak dolgok amiket meg kell tanulni (nem iskolában:)), de aztán könnyen belelehet jönni.
Hát jó :) Mi gazdálkodunk, de csak kicsiben, és pont azt tapasztalom, hogy könnyűnek tűnt, de minden előzetes képzés nélkül az első pár év ráment arra, amíg rájöttünk, hogy miket lehet összeültetni, mit kell a patak mellé ültetni és mi bírja, ha messzebb van, szárazabb földben, hogyan lehet védekezni a kártevők ellen, stb. Régen sem maguktól tanulták meg az emberek, hogy mit hogy kell csinálni, az állam 1-2 évente szervezett "továbbképzéseket", ahova be kellett ülni és meghallgatni, mik az új módszerek.
Az pedig nem igaz szerintem, hogy az embernek mindene meglesz, ha csak egy tanyán dolgozik. Ma egy minimálbérből élő családnak megvan annyi jövedelme, mint régen egy tanyasinak, mégis elégedetlenkedik. Mert ma már az ember szeretne elmenni nyaralni, szeretne új ruhákat, számítógépet, internetet, stb. Ahogy régen éltek, úgy ma bárki tud élni. Csak ez ma már senkinek nem elég.
Nem érdekelne titeket esetleg munka egy tanyán?
Ugyanazt kéne csinálni amit akkor ha magadnak csinálod, csak avval a különbséggel, hogy itt már minden ki lett alakítva a használatra, nem kell befektetni, szállás és gyönyörű természeti környezet biztosítva (erdő mellett), ezt kell fenntartani és állatokat gondozni és még fizetést is kaptok, amiből bőven félre lehet tenni???
Hány évesek vagytok?
A 14. válaszoló sorait javaslom én is annak aki még nem ismeri a tanyasi életet, például mert városi. Munka közben mindent megtudtok, megtanultok és tandíj helyett fizetést is kaptok. Ráadásul akármikor van visszaút, vagyis akinek mégsem tetszik meg a tanyasi élet, annak nem a saját tanyáját kell felszámolnia, csupán felmond.
Amúgy megoldható hogy tanyán élsz és nincs munkahelyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!