Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ma kaptam gázszámlát és ismét...

Ma kaptam gázszámlát és ismét sikeresen felbosszantottam magam rajta. Miért fizetek más helyett?

Figyelt kérdés
1525 Ft a tényleges felhasználás utáni összeg. Ezen felül kiszámláznak még 1250 Ft alapdíjat. A GDF Suez szóvivőjének nyilatkozata alapján ezt az alapdíjat az után a különbség után fizetjük, ami a tőlük kijövő és a lakosság által kifizetett gázmennyiség között van. Magyarul, azok helyett, akik megbuherálták a gázórát, gázvezetéket stb. Én ebben az esetben kb. egy másik háztartás gázszámláját is fizetem?! Nem az összegről van szó, mert más örülne, ha 1525 Ft lenne a gázszámlája, hanem az elvről. De nem azért hőszigeteltettünk és vettünk méregdrága passzívház ablakokat és többszázezres kazánt, hogy más helyett alapdíjnak álcázva fizessek. Az a baj, hogy amíg van aki kifizeti ezeket a díjakat, addig nem érdeke a gázszolgáltatónak megkeresni a tolvajokat. Kíváncsi lennék, van-e valakinek ötlete, hogy mit lehet ezzel a dologgal kezdeni. Hogyan lehet ilyet törvényesen megtenni? Létezik olyan gázszolgáltató, akinél a tényleges fogyasztás után kell fizetni? Van esetleg más megoldás?
2011. okt. 25. 10:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem az alapdíjban fizeted meg a veszteséget. Az alapdíj a hálózat fenntartása, üzemeltetése, rendelkezésre állása miatt kerül felszámításra. Azért mert "van gáz". A gáz árába van belekalkulálva a gázvesztesége a szolgáltatónak.

Ez ellen mit kellene tenni? Ez a szolgáltató gazdasági érdeke. Ha te egy márványszobrot rendelsz, akkor a szobor árába a lefaragott márvány ára is bele lesz számolva...

Amit tehetsz, az az, hogy jelented az illegális vételezést. Ezzel csökkented a járulékos költségeket.

2011. okt. 25. 11:15
 2/2 anonim ***** válasza:

Ebben számomra nincs semmi meglepő. Így működik a világ.

Nálunk pl a közös képviselet kiküldött minden lakónak egy hírlevelet, hogy a közös költséget rendszeresen fizető lakók próbálják meg kiutálni és ellehetetleníteni a nem fizetőket vagy bármilyen eszközzel rávenni őket a fizetésre és akkor havi 1000Ft-tal fog csökkenni a közös költség.

Ebben engem csak az lepett meg, hogy ilyen nyíltan bevallják, hogy nekünk kell fizetni a nem fizetők helyett. Vannak egyébként akiknek már milliós tartozásuk van csak a közös költségből, amit mind a mi zsebünkből húznak ki.

De a villanyszámla is érdekes. 4000Ft a havi számlánk. Ebből 2000Ft az a villamos energia díja, amit elhasználunk. A többi, tehát a számla fele valami rendszerhasználati díj. Az érdekessége a dolognak, hogy egy másik városban is van lakásunk, ahol más szolgáltató van, ott nincs ilyen és ennek megfelelően sokkal kevesebbet is kell fizetnünk.

2011. okt. 25. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!