Szagelszivot szereltetnék fel a kocsmába kivinné a cigaretta füstöt?
Ilyen hasonlo lenne hogy a fal felé forditanám a tetejét és az eleje ami sziná a füstött az meg befele nézne a kocsmába.
ennek elég kicsi a teljesítménye.
vannak kifejezetten vendéglátó helyiségekbe való füstelszívó, füstközömbösítő készülékek.
Milyenek és hol lehet olyat kapni?
Esetleg ha képet tudnál mutatni vagy honlap cimet!Megköszönném
Jó az ilyen is, csak valószínűleg nem elég egy belőle. Nem tudom, nálatok mennyire divat a hipermarketekben az a kazettás mennyezetes megoldás, ott meg lehet figyelni, hogy sok helyen szívja el a levegőt (vagy fújja be, ezt nem tudom, de a lényeg, hogy sok helyen cseréli), mert így komfortos.
Az lenne igazából jó, ha minden asztal fölé tudnál tenni egy elszívót, csak hát az nem lenne egyszerű. De a falra tehetsz többet, csak úgy meg nagyon drága. Alapterülettől függően elég lenne annyi, hogy megcsinálod a kivezető csöveket, amin távozhat a levegő több pontról (ha van rá lehetőség, ezt érdemes álmennyezet mögé rejteni, de ha olyan stílusú a kocsma, akkor lehet, hogy még illik is bele a plafonon lévő csőrendszer), a csővégekbe pedig elég egy egyszerű ventilátort beszerelni, hasonlót ahhoz, amivel a számítógépeket hűtik, csak nyilván nagyobbat. Abból kiindulva, hogy számítógépventilátort találtam egy szagelszívó árának a huszadáért, szerintem érdemes ebben gondolkozni, egy szagelszívó árából nyolc ventilátort biztosan tudsz telepíteni.
A legtutibb az, ha a beáramló levegő is sok ponton érkezik a légtérbe, de nyilván ez azt jelentené, hogy gyakorlatilag megdupláztad a költséget. De ha csak egy-két ablak résnyire nyitva van (lehetőleg mindenkitől távol, pl. magasan a fenti ablak, mert húzni fog befelé a levegő), már az is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!