Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » MIÉRT nem indul el mindíg a...

MIÉRT nem indul el mindíg a fűtés? NŐ kérdezi!

Figyelt kérdés
A kérdésem a következő most cserélt a tulaj új Ariszton BS24ff kombi kazánt,a szobában a termosztát 20,5 fokon kapcsolja fel a kazánt ezzel nincs is gondom.De a kazánházba van egy csőtermosztát ami a keringtetést indítja MÁR AMIKOR.DE miért? ,mi nincs jól beálltva ,A gázkazánon a fűtővíz hőfoka 60-70 a csőtermosztát 40.Miért nem megy rögtön a fűtés?Van hogy egy szer indít a szobai termosztát de a csőterm leállítj majd elindul és fűt míg a szobai le nem kapcsol,de van hogy bekapcsol és nem indul meg a keringteteés csak fel le kapcsol.
2011. okt. 18. 13:25
 1/3 anonim ***** válasza:

A 40 fokot hagyd úgy ahogy van. Az arra van kitalálva, hogy a fűtővíz minimum 40 fok legyen. Ha ez alatt van erős kondenzáció lesz a kazánba ami páralecsapódás. Ez károsítja a kazént. A másik fele, hogy mi a fenének kergesse a rendszerbe a hideg vízet.

Bocs, újra olvastam a kérdésed: minek a kombi cirkóhoz(?) csőtermosztát? Nem egy vegyes kazánból maradt érzékelő?

Ez előzőeket vegyes kazánhoz alkalmazzák!

Húzd le 20 fok alá a csőtermosztátot, ha cirkoról beszélünk.

2011. okt. 18. 13:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazából én semmit sem értek mi miért van csak azt tudom nem megfelelően működik.A hapsi aki tii volt be állítani az a fűtővizet70-re a csőtermosztátot 25-re állítottaez így jó?mert ahogy a kazán leáll a keringtető megy még vagy egy órát is.
2011. okt. 18. 13:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Első vagyok:

Csőtermosztát nem kell a cirkóhoz. Nem értem, hogy a szerelő(?) miért nem vette ki rendszerből mikor volt állítani a hőfokon.

Miért megy egy órát? Mert már meleg a visszatérő víz. Több mint 40 fok. Így addig megy a szivattyú míg ki nem hűti a rendszert, feleslegesen!! A csőtermosztát közvetlenül vezérli a szivattyú!! Ami abszurd! Szétszedték elektromosan a kazánt és úgy üzemeltetik mintha vegyes kazán lenne. Külön a szivattyút és külön a kazán elektronikát. Idióta a szerelő!

2011. okt. 19. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!