Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyit kér majd el szerintete...

Mennyit kér majd el szerintetek a gázszerelő egy termoelem cseréjéért?

Figyelt kérdés
A sütő már csak kitámasztva működik. Egyetem miatt albérletben vagyunk. Otthon megcsináltam már anno, de itt nem akarok ezzel foglalkozni. Úgyse én fizetem. De kíváncsi lennék, mert nem hinném, hogy túl sokat akarna rááldozni a főbérlőm...
2011. szept. 6. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Szóval akkor Te vagy az, aki korábban is kérdezett már sütővel kapcsolatban! :)

Én egy éve cseréltem ki saját kezűleg, igaz nem sütőben, hanem kazánban. Nem tartott tovább 5 percnél a művelet. Csak a termoelemért fizettem a boltban valami 800Ft-ot.

Pár éve egyetem alatt, ahol laktam, ott a sütő flexibilis bekötőcsövét kellett kicserélni. Valami két éves volt a cső, de kitalálták, hogy valami új EU-s szabvány miatt másmilyenre kell cserélni.

Akkor kötelező volt egy adott szerelővel kicseréltetnie az egész háznak, akinél nem olyan cső volt.

Akkor, jó 5-6 éve valami 20eFt-ot fizettettek velem. Igaz ebben benne volt a kb 80 centis cső ára is, és a kb szintén 5 perces munkadíj ára. Én ezt nagyon sokallottam érte.

Ha van lelkiismerete a szerelőnek, aki nálad a termoelemet cseréli, szerintem nem kérhetne többet 3-4-5e Ft-nál érte. De ez csak az én véleményem, mert tényleg annyit kérnek érte, amennyit akarnak, vagy amennyit nem szégyellnek.

2011. szept. 6. 16:59
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem én vagyok az. Biztosan nem tettem fel ilyen jellegű kérdést :D

Amúgy köszi a választ!

2011. szept. 6. 17:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát előre azért meg szokták mondani a nagyságrendet, mert kapásból tudják mi lehet a hiba. Én is ennyire gondoltam. Nem vészes annyira. Bár mondom én soha nem fizetnék ki fele ennyit sem. Inkább utánajárok, próbálkozom. Legrosszabb esetben szétszedett sütő várja a kedves szerelőt. Lehet még árengedményt is kapok... :D
2011. szept. 6. 17:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor bocsi, összetévesztettelek valakivel, aki egy-két hete nagyon hasonló kérdést tett fel.
2011. szept. 6. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!