A szomszéd őrületbe kerget bennünket, de mit lehet tenni (alább)?
Idézem a kormányrendeletet:
"aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát..."
A családomat a szomszéd kertjében lévő kb.20db gyöngytyúk+papagájok állandó zaja kergeti őrületbe. Ez eléggé alkalmas arra hogy a nyugalmunkat megzavarják nem? Oké hogy falu, de ezzel nem lehet alintézni a dolgot szerintem. Rosszabb mint a zene, mert ezt nem lehet lekapcsolni, ráhívni a rendőrt! Lassan, kimérten teszi tönkre az idegrendszert. Ötlet? ja, a szomszéddal nem lehet szót érteni sajnos. Nagy parasztok, bár jól álcázzák. Ezenkívül a kezükben a fél falu.
Úgy gondolom, hogy a szélzúgást, lombsusogást, a madárcsiripelést és a döngicsélést nem szükséges kiküszöbölni. A vidéki életnek ez a velejárója. Ha úgy tetszik, 50 kakas kukorékolhat, és 60 kutya ugatnat éjjel-nappal a portáján, az nem csendháborítás. Te is pontosan tudod, mi számít annak. Nálunk az összes szomszéd tavasztól késő őszig a fészerben és az udvaron állandóan flexel, a közmunkások motoros kaszával vágják a füvet, az összes gyerek meg egész nyári szünetben itt visít az ablakom alatt, mint akit nyúznak, és nem mehetek panaszra.
Bezzeg a szemben lévő kocsmát már hatóságilag bezáratták, miután minden lakó kábé minden éjjel 2× kiküldte a járőröket, úgy bömböltették nyitott ajtó mellett a zenegépet. Ez utóbbi csendháborítás, szándékos zajkeltés.
A gyöngytyúk taliga-nyikorgása egyelőre még nem. Még ha nagyon hangos és idegesítő is.
Fogjál görényt vagy patkányt (borz is megteszi), azt' dobd át az udvarába! Egy éjszaka megfojtja az összeset.
"Fogjál görényt vagy patkányt (borz is megteszi), azt' dobd át az udvarába! Egy éjszaka megfojtja az összeset."
A helyedben nem tenném, ugyanis ez két fős játék, gyönyörű állóháborúkat lehet kialakítani az ilyen szivatásokból!
első ezen a görényes poénon megfeküdtem:'D
egyébként meg sztem nem nagyon tudsz mit tenni. jó viszonyban vagytok? nem tudtok vmi kompromisszumot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!