Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Igaza van az ingatlanosnak?

Igaza van az ingatlanosnak?

Figyelt kérdés
Most vettek fel egyetemre engem és egy barátnőmet is, és albérletet kerestünk, és találtunk is egyet egy ingatlanoson keresztül. Megmutatta nekünk a lakást, le is kaucióztuk a tulajnak, és akkor mondta az ingatlanos, hogy írjunk alá egy papírt, ami igazolja, hogy megtekintettük a lakást. Mint utóbb kiderült, ebben az is benne van, hogy a havi albérletet felesben ki kell fizetnünk a tulajjal az ignatlanosnak. Erre nem számítottunk, főleg, hogy nem is közölte előre (feltételeztük, hogy a tulaj bízta meg, és ő fizet neki): Azóta beszéltünk a tulajjal, kiderült, hogy ő semilyen papírt nem írt alá az ignatlanossal, csak az ingatlanos levadászta egy újságban a hirdetésüket, és minket odairányított. Nem tartanám korrektnek, ha fizetnem kellene. Van lehetőségem ezt elkerülni? Bíróságra nem szeretnénk menni... Sürgős! Segítsetek.
2011. aug. 29. 16:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak akkor teljesül, ha mind a 2 fél aláírja a papírt nem? Ha, aki kiadja nem írja alá, akkor nem teljesül az üzlet. Ha nincs szerződésed a kiadóval sem, nincs mivel igazolni, akár szívességből is lakhatsz nála. Kaptál a szerződésből egyébként amit aláírtál?
2011. aug. 29. 22:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy teljesül e így, hogy csak én írtam alá.

Ráadásul én azt írtam elvileg alá, h mindkét fél fizet (kérdem én, hogy jön az én aláírásom ahhoz, h a másik fél fizet e vagy nem)

De azzal nem bukhatok le, hogy ott lakok? Ha valahgy megtudja, lecsekkolja, mit tehet ellenem? (ha nem is az enyém, hanem csak a barátnő nevére vesszük ki a lakást)

Ja és amit aláírtam,nem kaptam belőle példányt. Kértem, hogy küldje át beszkennelve legalább, de ez még nem történt meg.

2011. aug. 29. 23:33
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az lenne a legtisztább ha új lakást vesztek ki. Azzal semmi gond nem lenne.

Pécsre jössz? mert akkor tudok egy megbízható szobatársat 2 lányt keres maga mellé.

De ha azt a lakást akarod akkor célszerűbb tényleg a másik lánynak kivenni a lakást a tulajtól!. Ingatlanközvetítő nélkül.

Így a ti szerződésetek semmis lesz hiszen nem te vetted ki. Mert ez a szerződés akkor léphetne életbe ha te kis is veszed a lakást (bár erős kétségeim vannak hogy a szerződésetek érvényes hiszen gondolj csak bele PL: ha a ti szüleitek a házukat ki szeretnék adni bérbe akkor jöhet bármilyen ingatlan ügynök magától ha nem írnak alá vmilyen papírt arról h igen megegyeztek hogy az ingatlanos kap pénzt a lakbérből akkor sem fog kapni semmit, mert milyen jogon, nem az ő nevén van a lakás és nincs is felhatalmazva.)

Szóval ne aggódj minden rendben lesz ha nem te veszed ki a lakást hanem a barátnőd.

Az meg hogy te is ott fogsz ügye lakni hát próbálja meg bebizonyítani(úgyse tudja). Kétlem hogy bele menne ekkora macerába, és nem is lesz semmi a kezében csak egy nyilatkozat mert igazából szerződésnek mondom de ez csak egy nyilatkozat hogy HA kiveszed a lakást fizetned kell neki a fele lakbért (ez hülyeség ha az ingatlanosnak nincs megállapodása a tulajjal, még akkor sem ha ő vitt titeket a házhoz és ezzel segítette az eladást).Ezzel a nyilatkozattal meg kitörölheti a s*ggét.

Ha óvatosan akarjátok csinálni a dolgot biztos ami biztos alapon akkor gondoljatok a a részletekre is.

Pl: Milyen módon fogjátok kiegyenlíteni a lakbért? Mert ha átutalással akkor célszerű a barátnő számlájáról inkább.

2011. aug. 30. 11:21
 14/16 A kérdező kommentje:

Már lefoglalóztuk, tehát eza lakás marad. Nem Pécs sajna...:)) de köszi!

Nem utalunk egyébként semmit, minden kp-s.

Szerintetek képes arra egy ingatlanos, hogy perre visz egy iylen doglot, vagy rendőrséget hív, hogy mégis ott lakok? 40 ezer forintról van egyébként szó.

Ja és közben megkaptam a papírt, amit aláírtam:

tényleg benne van, hogy fizetnem kell, ha kiveszem, de a tulaj sehol sincs benne, tehát ő nem fizet...

és még egy érdekes: "Tudomásul vezsem, hogy közvetlen hozzátartozóim, barátaim részére végzett megtekintésért anyagi felelősséggel tartozom." Hááát... vélemény?

2011. aug. 30. 17:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Semmivel nem tartozol neki. Az "ingatlanos" egy szélhámos, ilyen szerződés amit aláiratott veled nincs, ha mégis úgy gondolja, pereskedjen - nem fog. Ha valamilyen irodához tartozik, jó lenne, ha megírnád itt, nehogy valaki hasonlóba botolon.
2011. szept. 19. 10:36
 16/16 anonim ***** válasza:

szerintem se te vedd ki a lakast, baratnod kiveszi es kesz.

te meg nem. a kauciod hivatalosan majd "bukod", de ez ennyi.

az hogy te ott laksz utana? es? kinek mi koze hozza? nem jott letre a berleti szerzodes a reszedrol, ahhoz meg neki semmi koze hogy baratnod illetve barki az oaltala berelt lakasba kit enged be.

2011. szept. 26. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!