Igaza van az ingatlanosnak?
Nem tudom, hogy teljesül e így, hogy csak én írtam alá.
Ráadásul én azt írtam elvileg alá, h mindkét fél fizet (kérdem én, hogy jön az én aláírásom ahhoz, h a másik fél fizet e vagy nem)
De azzal nem bukhatok le, hogy ott lakok? Ha valahgy megtudja, lecsekkolja, mit tehet ellenem? (ha nem is az enyém, hanem csak a barátnő nevére vesszük ki a lakást)
Ja és amit aláírtam,nem kaptam belőle példányt. Kértem, hogy küldje át beszkennelve legalább, de ez még nem történt meg.
Az lenne a legtisztább ha új lakást vesztek ki. Azzal semmi gond nem lenne.
Pécsre jössz? mert akkor tudok egy megbízható szobatársat 2 lányt keres maga mellé.
De ha azt a lakást akarod akkor célszerűbb tényleg a másik lánynak kivenni a lakást a tulajtól!. Ingatlanközvetítő nélkül.
Így a ti szerződésetek semmis lesz hiszen nem te vetted ki. Mert ez a szerződés akkor léphetne életbe ha te kis is veszed a lakást (bár erős kétségeim vannak hogy a szerződésetek érvényes hiszen gondolj csak bele PL: ha a ti szüleitek a házukat ki szeretnék adni bérbe akkor jöhet bármilyen ingatlan ügynök magától ha nem írnak alá vmilyen papírt arról h igen megegyeztek hogy az ingatlanos kap pénzt a lakbérből akkor sem fog kapni semmit, mert milyen jogon, nem az ő nevén van a lakás és nincs is felhatalmazva.)
Szóval ne aggódj minden rendben lesz ha nem te veszed ki a lakást hanem a barátnőd.
Az meg hogy te is ott fogsz ügye lakni hát próbálja meg bebizonyítani(úgyse tudja). Kétlem hogy bele menne ekkora macerába, és nem is lesz semmi a kezében csak egy nyilatkozat mert igazából szerződésnek mondom de ez csak egy nyilatkozat hogy HA kiveszed a lakást fizetned kell neki a fele lakbért (ez hülyeség ha az ingatlanosnak nincs megállapodása a tulajjal, még akkor sem ha ő vitt titeket a házhoz és ezzel segítette az eladást).Ezzel a nyilatkozattal meg kitörölheti a s*ggét.
Ha óvatosan akarjátok csinálni a dolgot biztos ami biztos alapon akkor gondoljatok a a részletekre is.
Pl: Milyen módon fogjátok kiegyenlíteni a lakbért? Mert ha átutalással akkor célszerű a barátnő számlájáról inkább.
Már lefoglalóztuk, tehát eza lakás marad. Nem Pécs sajna...:)) de köszi!
Nem utalunk egyébként semmit, minden kp-s.
Szerintetek képes arra egy ingatlanos, hogy perre visz egy iylen doglot, vagy rendőrséget hív, hogy mégis ott lakok? 40 ezer forintról van egyébként szó.
Ja és közben megkaptam a papírt, amit aláírtam:
tényleg benne van, hogy fizetnem kell, ha kiveszem, de a tulaj sehol sincs benne, tehát ő nem fizet...
és még egy érdekes: "Tudomásul vezsem, hogy közvetlen hozzátartozóim, barátaim részére végzett megtekintésért anyagi felelősséggel tartozom." Hááát... vélemény?
szerintem se te vedd ki a lakast, baratnod kiveszi es kesz.
te meg nem. a kauciod hivatalosan majd "bukod", de ez ennyi.
az hogy te ott laksz utana? es? kinek mi koze hozza? nem jott letre a berleti szerzodes a reszedrol, ahhoz meg neki semmi koze hogy baratnod illetve barki az oaltala berelt lakasba kit enged be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!