Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ingatlanosnak lehet érdeke...

Ingatlanosnak lehet érdeke abban, hogy ne számítsanak be cserét?

Figyelt kérdés
Veszélyeztetve érezhetik a részesedésüket, ha egy kertesház árába lakást akar valaki beszámítani? Én elsősorban cserélni szeretnék, de egy ingatlanos azt javasolta, hogy kezdjem el inkább árulni a lakásomat - amit én cseppet sem szeretnék.
2011. szept. 19. 10:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem. Mi a házeladásba beleszámítottunk egy lakást, így az ingatlanos 2 legyet ütött 1 csapásra, vagyis 2 ingatlan után kapta meg a jutalékát egyszerre.

Viszont érdekes, hogy lebeszél a cseréről. Mi nem akartunk lakást, csak másképpen nem sikerült eladni a házat és többek között az ingatlanos beszélt rá. Mondjuk nem is igen volt más választásunk, mert nem is volt olyan komoly érdeklődönk, aki nem akart volna beszámítani valami ingatlant. Nálunk a hirdetőújságban szinte minden második hirdetésben benne van, hogy kisebb értékű cserét beszámít, mivel mostanában szinte lehetetlen a nagyobb értékű ingatlanokat másképpen eladni.

2011. szept. 19. 10:39
 2/6 anonim ***** válasza:

A lakása te tulajdonod nem az ingatlanosé.Te adod el.

Udvariasan meghallgatod az érveit,majd megmondod neki,hogy milen feltételekkel szeretnéd eladni. És kész.

2011. szept. 19. 10:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Eszemben sincs eladni, pont ez a lényeg. Belvárosi lakást cserélnék külvárosi kertesházra + különbözet. Csak furcsáltam, hogy azt mondta, hogy senkit nem érdekel csere, mindenki csak pénzt akar...
2011. szept. 19. 11:06
 4/6 anonim válasza:
van olyan ingatlaniroda aki cserével nem is foglalkozik. Pl. Duna House. Tudom, mert ott dolgoztam.
2011. szept. 19. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz az ingatlanossal! Én értem, hogy miért mondta neked mindezt. Nagyon kevés ember akar cserélni, és ez tény. Egyik bnőmék is cserélni szerettek volna, de végül el kellett adniuk a lakást, mert senki nem akarta a kertesházát panelra cserélni. Ez viszont az Ő esetük, nálad lehet másként lesz. :)
2011. okt. 5. 18:16
 6/6 anonim ***** válasza:
én is a DH-nál dolgoztam, üdv exkolléga! :) Mi csináltunk cserét, bár elsőre mi is inkább lebeszéltük az ügyfelet, amiatt mert nagyon nehéz olyan másik tulajt találni, aki épp azt az ingatlant akarja. Amúgy is nehezen találja meg mindenki a megfelelőt, nemhogy két ember egyszerre találjon rá egymáséban.
2011. okt. 5. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!