Hogyan lehet beosztani hónap végéig 6000 ft-ot?
Köszi a válaszokat. Az a szerencsém, hogy nem eszek igazán húst és a kávét sem szeretem, úgyhogy azt sem iszok. Mekis kaját nem eszek, én az igazi, normális, általam megfőzött, elkészített ételeket eszem meg, ja meg a melóhelyit. Dohányzok, de keveset, vettem dohányt, azt be tudom osztani. Gondoltam, hogy veszek krumplit és csinálok jó kis tejfölös krumplipürét hétvégére. Az a gond pl. jövőhéten is, hogy nem egész héten dolgozunk, nem tudok ott enni. Tudjátok ez a 4 napos munkarend... :(
Tényleg nekiállok fogyókúrázni, úgyis híztam pár kilót. Az a baj, hogy sokszor unatkozok és megéhezek. Ma csak munkahelyen ettem délelőtt, elég sokat, így délután semmit nem ettem. Szeretem a joghurtokat, kefirt, meg a müzlit is. megpróbálok valahogy spórolni. ha nem megy maximum megyek lopni. :))
Napi 600 Ft-d van...No akkor lássuk:
Reggeli és vacsora tippek:
1 kiló kenyér elég 3 napra.(Ha nincs otthon, vegyél zsírt v. lekvárt, v. margarint ezek olyan dolgok, amelyek viszonylag olcsók és sokáig kitartanak, és ezekből meg tudod oldani a reggelit meg a vacsorát...lekváros kenyér, zsiros kenyér, margarinos kenyér...)Hogy ne legyen unalmas, ehetsz tojást is, (2-3 db) reggelire tudsz csinálni rántottát, vagy bundás kenyeret, esetleg főtt tojás...de akár pirítóst is ehetsz, ezek aránylag olcsó cuccok.
Vehetsz májkrémet is (konzerv), nagyon olcsó, és egy konzerv szintén elég kenyérrel vacsira vagy reggelire.
Esetleg vehetsz tejet is, 1l kétszerre elég, fél litert megcsinálsz kakaónak, és beleszelsz némi kenyeret, és kész is a kaja.
Variációk ebédre:
-Levest tudsz csinálni úgy, hogy: vegeta+víz+tészta, ez sem drága, mert a vegetából és tésztából olyan mennyiséget vehetsz ami sokszor és sokáig elég...(Ha fekete borsot is raksz bele, akkor még megfázásra is jó...)
-Krumplit vegyél, süsd meg a remben, héjastól, tegyél rá vajat v. margarint.(1-2 lila hagyma mellé esetleg és kész a királyi kaja.)
-Vegyél rizst, az olcsó.Mellé ha veszel fagyasztott pipitallért, -bár elsőre drágának tűnik- de sok van belőle, és 6-10 alkalomra abból meg tudod oldani az ebédedet.Vagy vegyél 2-3 szelet parizert, és azt süsd meg v. rántsd ki a rizs mellé.
Ha van ezekből otthon némi készleted (pl. vegeta, margarin, lekvár valami) akkor sokkal egyszerűbb a dolog, és akkor többet költhetsz a kajára.
Én mikor munkásszállón voltam, mindig úgy számoltam, hogy mennyit költhetek egy nap, és hogy mi mennyi ideig elég, amit megveszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!