Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A patak vizét szabad "lopni"?

A patak vizét szabad "lopni"?

Figyelt kérdés

A környékünkön van egy patak. Közterületen folyik a város szélén, de a legszélső telkek alig pár méterre vannak tőle. Ilyenkor nyáron sok helyen látom, hogy leengednek a vízbe egy szivattyút és tömlőn keresztül azzal öntözik a kertüket.

Ez legális? A patak vizéből mindenki annyit vesz ki saját célra, amennyit akar?

2011. jún. 29. 10:08
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
*mintha vizet inna.
2011. jún. 29. 12:55
 12/25 A kérdező kommentje:

Ezek szerint, hogy egy szélsőséges példát írjak, ha mondjuk lecsapolnék egy tavat, ami nem is az én tulajdonom, mert nem az én ingatlanomon fekszik, az teljesen rendben van. Teljesen szabályos és jogszerű, mert előbb utóbb úgyis elpárolog az a víz onnan ahová elvezettem, amiből végső soron esik majd az eső és ismét megtelik lassan a meder.

Érdekes gondolat... Fizikailag lehet hogy visszakerül az a víz, de jogilag azért már szerintem más kérdés.

De legyen neked igazad, nem azért tettem fel a kérdést, hogy vitatkozzak.

2011. jún. 29. 13:42
 13/25 anonim ***** válasza:

A tó lecsapolása annyiban más, hogy azzal elpusztítod az élővilágát, a halakat, vízinövényeket, valamint ha nagyobb a tó, akkor a klímát is befolyásolhatod. Ez azért egészen más.

De bocsánat, hogy vitába szálltam veled, nem gondoltam, hogy azért tetted fel a kérdést, mert kizárólag helyeslést vársz.

2011. jún. 29. 13:50
 14/25 anonim ***** válasza:

magyarországon a patakok,folyók vize,a kutak vize az állam tulajdona (régen a Korona tulajdona)

körforgás ide vagy oda, nem lehet használni

2011. jún. 29. 13:51
 15/25 anonim ***** válasza:
A mi falunkat is kettészeli egy patak.Mindkét oldaláról kertek övezik és látni lehet a csöveket amelyeken keresztül öntöznek a patak vizével.Senkinek semmi gondja vele,pedig rendőr őrs is van a faluban és ők se tesznek ellene semmit.Pedig ha illegális lenne,már biztos csináltak volna vele valamit.
2011. jún. 29. 14:55
 16/25 anonim ***** válasza:
1455-ös:elég sok dolog illegális, mégsem tesznek ellene és nem azért, mert nem tudnak róla.
2011. jún. 29. 15:04
 17/25 anonim ***** válasza:
40%
De könyörgöm, miért ne lehetne használni? Akkor azért is meg kéne büntessenek, mert ha úszom a Balatonban és béna vagyok, sokszor nyelek egy kis vizet? A kertekből úgyis a patakba szivárog vissza a víz.
2011. jún. 29. 15:56
 18/25 anonim ***** válasza:

A szivattyúk lopottak-e ?

Az áramot(amivel a szivattyúkat üzemeltetik) lopják-e?

A csöveket/slagot már meg se kérdezem...

2011. jún. 29. 17:22
 19/25 anonim ***** válasza:
mi éveken keresztül a panel negyedben a homokozóból loptuk a homokot. Úgy szégyelltem magam, de anyámék, olyan suttyó g.cik, hogy nem vettünk macskaalmot
2011. jún. 29. 20:12
 20/25 anonim ***** válasza:

Miért baj ha valaki patakból locsol, ha másnak nem árt vele?

Vannak más megoldások is olyanoknak akiknek nincs a közelükbe patak: fúrassanak kutat, egyszeri beruházás és utána ingyen van az öntővíz, hamar megtérül az ára.

2011. jún. 30. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!