Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 2 biztosítótól egyszerre...

2 biztosítótól egyszerre ugyanarra a kárra szabad kártérítést kérni? Csalás?

Figyelt kérdés
kb 30-40 ezres kárunk keletkezett csőtörés miatt. 2 helyen is van biztosításunk, egy a társasházé,ami ránk is vonatkozik, + egy saját. Mind a két helyen kérhetünk pénzt, ez szabályos?
2011. júl. 19. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem lehet.A két biztosítási szerződés a "káron szerzés tilalma" jogelvbe ütközik.Ugyanarra a kárra tilos két kártérítést kérni.Ha a háznak is van biztosítása, akkor feleslegesen fizeted a sajátot.Mondd le,vagy alakíttasd át csak ingóságokra.
2011. júl. 19. 20:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Csalás. Nem fizetnek rá.

Jól írta az első, a magán biztosításotokat alakítsátok át úgy, hogy azokra fizessen, amikre a társasházi nem.

2011. júl. 19. 20:20
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi, én is így gondoltam, ezért kérdeztem, mert aztán bekerültünk volna a tényekbe :)

A + biztosítást ajándékba fizették ki nekünk egy évre, azt már nem lehet visszamondani, de van benn ingóság is, úgyhogy egy darabig jó.

2011. júl. 20. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!