Hogyan/min tudtok spórolni?
Másfél éve nem nézek tévét. A bojler hőszabályzóját letekertem annyira, hogy épp elég legyen a mindennapokhoz a melegvíz. A fagyasztót leállítottam, átpakoltam a hűtő fagy.részébe, ami volt. Ami fagyasztott cucc kell, azt alkalmanként megveszem. Mivel egyedül élek, megtehetem azt is, hogy soha nem kapcsolok villanyt. Csak és kizárólag a vasaláshoz (arra mindig csak este jut idő). Annyira hozzászoktam ehhez, hogy már semmi máshoz nem kell villanyt kapcsolnom (fürdéshez, vacsorához sem).
Ezeken kívül az ablakokat utánállítottam, a szigetelést rendbe raktam, így télen a fűtésszla is kisebb, és nem fagyok össze. Ami komolyabb befektetés volt, de megtérült, egy A+ mosógép (enyhe sérüléssel, de újonnan 60ezer).
36F
Hát, mi azért villanyt kapcsolunk, mert a sötétben való tevékenykedés rontja a látást. Led izzókat használunk, amiknek darabja 1500-2500 ft körül van, viszont nagyon kicsi a fogyasztásuk, és az élettartamuk több tízezer óra.
Nem tudunk bkv-val járni, ugyanis vidékiek vagyunk. :) Egyébként sem bkv-znék, ugyanis, mikor egyetemre jártam nagyon megutáltam. Illetve szerintem nevetségesen drága ahhoz a szolgáltatás minőségéhez képest.
Mindig lekapcsolom az áramforrást (kivétel hűtő) mikor elmegyünk itthonról, vagy mikor lefekszünk aludni. Szinte minden háztartási gépünk A+ vagy A++.
Soha nem mosogatok folyóvíz mellett. Soha nem mosok úgy, hogy nincs rendesen megrakva a mosógép. Nem használok annyi öblítőt és annyi mosóport, mint amennyi meg van szabva. Jóval kevesebbel is szép tiszták és illatosak lesznek a ruhák.
Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt magam termesztek a kertben.
Nagyon ritkán veszek előrefagyasztott ételeket, ugyanis azok nagyon drágák. Inkább fagyasztok magam.
Külön fagyasztónk nincs, csak egy kombinált hűtőnk, aminek az alja fagyasztós. A fagyasztógépek sokat fogyasztanak.
Szoktunk TV-t nézni, számítógépünk is van, és van egy klímánk. Ettől függetlenül nem panaszkodok a rezsi miatt. Szerintem messze nem magas. :)
üdv.
tv-t úgy ahogy van ki lehet dobni, a neten minden fenn van ami érdekes, és nem rombolja az agyadat kérés nélkül :D
hosszabb ideig csak 1 izzót égetünk, az is kompakt fénycső.
minden gépünk A osztályos, ami állandóan megy, az csak a hűtő.
kajánál meg megnézzük, h épp mi van akcióban, 1-et fizet2-t kap, lejárat előtti termékek.
piacon sokkal egészségesebb és olcsóbb a zöldség, gyümölcs, még alkudni is lehet :D
Szia!
Az összes égőnk takarékos, kicsit drágább, mint a másik,de megtérül és ráadásul rengeteg ideig nem kell cserélni. A lakást jól leszigeteltük, mivel napközben nem nagyon vagyunk itthon, ezért a fűtést csak este kapcsoljuk be, kb. 2 órára.
Hó eleji nagybevásárlás, ami előtt mindent összeírok és azt is megnézem, hogy éppen akkor hol érdemes megvenni. Sokat lehet így spórolni. Utána csak tényleg ha nagyon muszáj, akkor járunk boltba.
A helyedben a fagyasztót üzembe helyezném, mert:
Ha pörköltet, sülthúst, hasonlót készítek, akkor abból nagyobb mennyiséget, szétadagolva berakom. (Ezzel gázt és időt spórolok)
Most még olcsón tudsz vásárolni a piacon:
sárgarépa, gyökér, karfiol, karaláb, zöldpaprika.
Felpucolva, zacsiba rakva annyit, hogy kb. húsvétig kitart, sokkal olcsóbb most, mint karácsony és húsvét között. Télire megvan a vitami, és kevesebbe kerül, mint a gyógyszer, vagy a vitaminpótlásra vásárolt egyéb műkészítmények.
Most pl. 1 kg. zöldpaprika nálunk 120-130 Ft, karácsony előtt 1 db. (!) 250-260 Ft. Micsoda különbség!
(Nálam még bent van ezeken kívül a borsó és a zöldbab is.)
Valójában semmin, de azért igyekszem. A mosógépem energiatakarékos, folyékony mosóport használok, abból kevesebb kell!
Legjobban az ennivalón lehet, főzicskézek. A kertet magunk tartjuk rendben.
Egyszer vettem egy konnektorba dugható fogyasztásmérőt és megnéztem, hogy mi mennyit fogyaszt, ha csak készenléti üzemmódban van.
Tv: 6W
Mikrohullám: 5W
Video: 7W
DVD 4W
Mosógép 6W
Ha ezt összeadom az 28W a semmiért. Mintha 2 kompakt fénycső állandóan világítana.
Na azóta ezek ha nincsenek üzemben, akkor kihúzom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!