Mezsgyében épült családi ház hátuljához a szomszédnak hány m-t kell kihagynia, ha építeni akar oda valami? Egyáltalán építhet a fal közelében bármit is. Engedély köteles-e?
Minimum 3 méter távolságot meg kell tartania és ami fix alapra készül, arra bizony építési engedélyt kell kérnie. Legyen az egy garázs, tároló vagy bármi más.
Én 8 éve voltam ebben a cipőben a volt szomszédommal és a hivatalban mondták.
A tűzoltóság sem engedélyezi!
A 6 méter nem valószinü, mert sok telek csak 10 m széles!
De ha a helyi önkormányzaton érdeklödsz, akkor megmondják.
Van valami ebben a 3 és 6 méterben! Nálunk pl mikor épült a ház, 3-3m-t kellett nekünk és a szomszédunknak is tartania a telekhatártól. Így a két ház 6m-re van egymástól.
Hátul a telek sarkába építettünk egy különálló garázst. Ott, mivel egyik szomszédban sincs a közelben épület, nem kellett megtartani a 3-t, de telekhatárra akkor sem engedélyezték az építést. Kb 80cm-t kellett hagyni mindkét szomszéd felé. Ami azért bosszantó, mert a fal és a kerítés közötti pár cm-es sávval nem igazán lehet mit kezdeni. Így a zsebkendőnyi méretű telkünkből ez a rész gyakorlatilag elveszett.
Aztán mostanában meg látok a környéken olyan házakat, amiket simán telekhatárra építenek. Hogy van ez?!
De ott is a szomszédos háztól van egy pár méter távolság. Talán 6, de 3 biztosan meg van.
Ez a ház kb. 80-100 éves vályog ház, akkor még lehetett a mezsgyébe építeni, amit ma már nem tartanak tiszteletben!
Én békét, nyugalmat és biztonságot szeretnék! Féltem a házamat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!